Νέο: Η θέα της καλντέρας σε συνεχή ροή

Ήταν το 2001 όταν άρχισε η μετάδοση στο Ιnternet της θέας της καλντέρας της Σαντορίνης, με την τοποθέτηση της πρώτης webcam στο ξενοδοχείο Ηλιότοπος στο Ημεροβίγλι. Από τότε και μέχρι πολύ πρόσφατα, κάθε 60 δευτερόλεπτα, μια νέα εικόνα ερχόταν να αντικαταστήσει την προηγούμενη, 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εκατοντάδες διαδικτυακοί τόποι, σε ολόκληρο τον πλανήτη, αναμεταδίδουν την εικόνα και χιλιάδες είναι οι επισκέπτες που την απολαμβάνουν τακτικά μέσα από τη διεύθυνση www.santorini.net/live_webcam.

Στα 20 χρόνια που πέρασαν η webcam του Ηλιότοπου αντικαταστάθηκε αρκετές φορές καθώς με την πρόοδο της τεχνολογίας νέα μοντέλα συσκευών έρχονταν να αντικαταστήσουν τα προηγούμενα. Συσκευές ευκολότερες στη διαχείριση, ανθεκτικότερες στις εναλλαγή των καιρικών συνθηκών και που έδιναν κάθε φορά καλύτερη εικόνα.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Όμως το μεγάλο βήμα έγινε τον Φεβρουάριο του 2022 οπότε πλέον η αναμετάδοση εικόνας κάθε 60 δευτερόλεπτα αντικαταστάθηκε με βίντεο συνεχούς ροής σε πραγματικό χρόνο. Τα σύννεφα που κινούνται, η βροχή που πλησιάζει, τα πλοία που πλέουν στη θάλασσα της καλντέρας, ο ήλιος που δύει, όλα πλέον σε συνεχή ροή και όχι σε στατική εικόνα.

Να σημειώσουμε ότι στην αριστερή πλευρά του “παράθυρου” με τη θέα της καλντέρας υπάρχουν time-lapse βίντεο, του τρέχοντος και των προηγούμενων 24ώρων, που ιδιαίτερα όταν υπάρχουν εναλλαγές του καιρού είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά.

“Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που αξιοποιήσαμε τις δυνατότητες που δίνει η σύγχρονη τεχνολογία και πλέον η θέα της καλντέρας της Σαντορίνης, όπως τη βλέπει κάποιος από το ξενοδοχείο μας, μεταδίδεται πλέον πραγματικά ζωντανά στο διαδίκτυο” είπε στο Atlantea ο Κώστας Κωνσταντινίδης εκ μέρους του Ηλιότοπου.

H webcam του Ηλιότοπου είναι διαθέσιμη στις παρακάτω διευθύνσεις:
santorini.net/live_webcam
hotel.heliotopos.net/live-webcam
atlantea.news/live-webcam
και σε σε πολλές ακόμα ιστοσελίδες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη