Περισσότεροι άνθρωποι από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν, συνολικά 14, βρέθηκαν ταυτόχρονα στο διάστημα, μετά την επιτυχημένη χθεσινή εκτόξευση της αποστολής Inspiration 4 της Space X. Οι τέσσερις ερασιτέχνες αστροναύτες (δύο άνδρες και δύο γυναίκες) που θα παραμείνουν στο διάστημα για τρεις ημέρες, ήρθαν να προστεθούν στο επταμελές πλήρωμα της αποστολής 65 του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ΔΣΣ) και στο τριμελές πλήρωμα του υπό ανάπτυξη κινεζικού διαστημικού σταθμού Σεντσού-12, το οποίο επέστρεψε σήμερα στη Γη, έπειτα από διαμονή ρεκόρ 90 ημερών.

Το προηγούμενο ρεκόρ, σύμφωνα με τους New York Times ήταν η παρουσία 13 ανθρώπων στο διάστημα το 2009, οι οποίοι είχαν στριμωχτεί όλοι στον ΔΣΣ. Φέτος, όμως, οι 14 βρέθηκαν ταυτόχρονα στο διάστημα με τρεις διαφορετικές αποστολές.

Στο μεταξύ, η πρώτη μέρα του πληρώματος του Inspiration 4 στο διάστημα ήταν απίστευτη, έχοντας ολοκληρώσει 15 περιστροφές γύρω από τη Γη, όπως αναφέρει ανάρτηση του επίσημου λογαριασμού της αποστολής στο Twitter, η οποία συνοδεύεται και από το ανάλογο φωτογραφικό υλικό.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here