Νέος κεντρικός κόμβος πληροφόρησης για τον Covid-19

Με ειδική σελίδα για την κατάρριψη μύθων

Μια εξειδικευμένη σελίδα για την πανδημία του Covid-19 ενεργοποιήθηκε σήμερα στη διεύθυνση https://covid19.gov.gr/ με πρωτοβουλία της Προεδρίας της Κυβέρνησης, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία. Από την πλατφόρμα αυτή οι πολίτες μπορούν να πληροφορηθείτε για όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί και θα λαμβάνονται μέχρι να παρέλθει ο κίνδυνος:

  1. Όλα τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται από την Ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία του Covid19 στη χώρα μας.
  2. Ενέργειες που αφορούν την Παιδεία. Εκπαιδευτικά ιδρύματα, μαθητές, φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές και απομακρυσμένη διδασκαλία.
  3. Οτιδήποτε αφορά τη σχέση του κράτους με τους πολίτες: Ψηφιακή Διακυβέρνηση, Υπουργείο Εσωτερικών, κ.ά.
  4. Όλες οι δράσεις που λαμβάνονται και αφορούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την απαγόρευση της κυκλοφορίας, τους Έλληνες του εξωτερικού, τους επαναπατρισμούς, τις πτήσεις, και τα αεροδρόμια.
  5. Όλες οι ενέργειες πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Ψηφιακές δραστηριότητες για παιδιά που βρίσκονται σε καραντίνα. Προτάσεις για ψυχολογική υποστήριξη των πολιτών.

Καθώς εκτός από την πανδημία του Covid-19, ελλοχεύει επίσης και η επιδημία παραπληροφόρησης, σε ειδική σελίδα με τίτλο “Μύθοι για τον Covid-19” συγκεντρώνονται τα fake news, οι ατεκμηρίωτες απόψεις και οι αντιεπιστημονικές θεωρίες που αφορούν τη νόσο, οι οποίες καταρρίπτονται με επιστημονικά έγκυρες απαντήσεις που δίνουν διεθνείς οργανισμοί υγείας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη