Νέος κύκλος αξιολόγησης για προϊόντα με τη σφραγίδα Aegean Cuisine

Σε συνέχεια της επιτυχημένης ολοκλήρωσης τριών ήδη κύκλων αξιολόγησης για τη δημιουργία μητρώου προϊόντων από παραγωγούς των Κυκλάδων που προτείνονται από το δίκτυο Aegean Cuisine ως “Aegean Cuisine Recommended Products”, το Επιμελητήριο Κυκλάδων ανακοινώνει τη διεξαγωγή του Δ’ κύκλου αξιολόγησης και καλεί τους επιχειρηματίες των 24 νησιών του νομού που παράγουν και τυποποιούν τοπικά προϊόντα χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες, να συμπληρώσουν και να  αποστείλουν τη σχετική αίτηση.

Αποτέλεσμα των τριών προηγούμενων κύκλων αξιολόγησης είναι αυτή τη στιγμή το Μητρώο Προϊόντων που φέρουν το σήμα των “Aegean Cuisine Recommended” να αποτελείται από 387 προϊόντα 81 παραγωγών που καλύπτουν 26 κατηγορίες, ενισχύοντας τη σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με την εστίαση και αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη γαστρονομία των νησιών.

“Σε μια εποχή που η ποιότητα και η υψηλή διατροφική αξία των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, και δη των κυκλαδικών, είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, η ανάγκη να αναδειχθούν και να προωθηθούν μέσω συνεργειών είναι περισσότερο χρήσιμη από ποτέ”, τονίζει το Επιμελητήριο Κυκλάδων και στο πλαίσιο αυτό καλεί τους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις ένταξης.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων και την αποστολή δείγματος προϊόντων έχει οριστεί η Δευτέρα 13/11.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την  Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Στεφανία Παπακώστα, στο τηλέφωνο 2281082346 (εσωτ. 140) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση spapakosta@cycladescc.gr.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη