Με απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, νέος υπουργός Τουρισμού αναλαμβάνει ο βουλευτής Επικρατείας και Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) κος Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κος Θεοχαρόπουλος ορκίστηκε (φωτογραφία κάτω), ως υπουργός Τουρισμού, το απόγευμα του Σαββάτου 4/5/2019 ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού. Η τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Δευτέρας 6/5/2019.

Πηγή φωτογραφίας: Δικτυακός τόπος ΔΗΜΑΡ

Μετά την ορκωμοσία του, ο κ. Θεοχαρόπουλος, έδωσε στη δημοσιότητα την εξής δήλωση:

Αποδέχθηκα την πρόταση του πρωθυπουργού γιατί είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι τώρα έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις και αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση ευρύτατων προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για να πάει η χώρα μπροστά.

Η συμμετοχή μου στην κυβέρνηση σηματοδοτεί πρώτον την προσήλωση όλων μας και κυρίως του Αλέξη Τσίπρα στην Προοδευτική Συμμαχία και δεύτερον την αναγκαιότητα αυτή η Προοδευτική Συμμαχία να προτάξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στην οποία ο τουρισμός έχει καθοριστικό ρόλο.

Η προγραμματική διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ αποτελεί τη βάση της συμφωνίας μας. Η κοινή μας βούληση για την προώθηση μιας ευρείας συμπαράταξης με συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων έθεσε τις βάσεις για την συμπόρευσή μας. Στόχος μας μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό, την ακροδεξιά και τις συντηρητικές δυνάμεις σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Προχωράμε μαζί για μια ισχυρή δημοκρατική προοδευτική συμμαχία που θα δώσει εφικτές αριστερές λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας. Προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα, αισιοδοξία και τόλμη.

Διαφήμιση

Στον δικτυακό τόπο της Βουλής δημοσιεύονται τα παρακάτω στοιχεία για τον κ. Θεοχαρόπουλο.

Προσωπικά Στοιχεία
Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Βέροια, 05-11-1978
Επάγγελμα: Γεωπόνος-Διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας
Σπουδές: Κάτοχος Διδακτορικού και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (PhD και M.Sc) Αγροτικής Οικονομίας και Πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Ξένες γλώσσες: Αγγλική
Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες:
• Βουλευτής Επικρατείας – Ανεξάρτητος, από τον Ιανουάριο του 2019.
• Βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 (έως τον Ιανουάριο του 2019).
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες:
• Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Θέση στην οποία εκλέχθηκε στο 4ο Συνέδριο του κόμματος, τον Ιούνιο του 2015.
• Διετέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από το 2015 έως τον Ιανουάριο του 2019.
• Διετέλεσε Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς από τον Ιανουάριο του 2014 έως και τον Φεβρουάριο του 2015, θέση στην οποία εκλέχθηκε σε δύο διαδοχικά Συνέδρια της ΔΗΜΑΡ (2ο και 3ο).
• Διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2013.
• Συμμετέχει στην Δημοκρατική Αριστερά από την ίδρυσή της, ως μέλος της Νομαρχιακής Γραμματείας Ημαθίας, μέλος του Περιφερειακού οργάνου Κεντρικής Μακεδονίας και Υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής.
• Έχει εργαστεί σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού.
• Έχει διδάξει, σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ένα σημαντικό εύρος μαθημάτων στον Τομέα της Αγροτικής Πολιτικής, της Αγροτικής Ανάπτυξης και της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.
• Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με αντικείμενο την πολιτική ανάπτυξης και την οικονομική περιβάλλοντος.
• Στις επιστημονικές του δημοσιεύσεις περιλαμβάνονται περισσότερα από 50 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και διεθνή επιστημονικά βιβλία.
• Είναι μέλος διεθνών και πανελλήνιων επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων, όπως της Διεθνούς Ένωσης Μάνατζμεντ Γεωργικών Επιχειρήσεων, της Ένωσης Ευρωπαίων Γεωργοοικονομολόγων, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Αγροτικής Οικονομίας.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here