Την παραίτησή της από τη θέση της Υπουργού Τουρισμού υπέβαλε σήμερα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Έλενα Κουντουρά, προκειμένου να αφοσιωθεί -όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησής της- “στον νέο μεγάλο αγώνα για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη, ως υποψήφια ευρωβουλευτής”.

Η κα Κουντουρά βρισκόταν στην ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού από τον Ιανουάριο του 2015. Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του έργου της, αναφέρει:

“Με στοχευμένη τουριστική στρατηγική καταφέραμε η Ελλάδα να εδραιωθεί ως κορυφαίος παγκόσμιος προορισμός και πετύχαμε τη διεθνή αναγνώρισή της ως πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης. Εξασφαλίσαμε τη συνεχή ανάπτυξη του τουρισμού μας τα τέσσερα τελευταία χρόνια με ρυθμούς διπλάσιους του παγκόσμιου μέσου όρου.

Αναδείξαμε τον τουρισμό σε κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την κοινωνία, που έχει συμβάλει καταλυτικά στην ενίσχυση των εσόδων, τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, την προσέλκυση νέων επενδύσεων, και φέρνει μία νέα προοπτική για το μέλλον.”

Αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό της, και όλους τους συνεργάτες της στο Υπουργείο Τουρισμού, η κα Κουντουρά καταλήγει:

“Αυτές οι ευρωεκλογές είναι πολύ κρίσιμες για την πορεία της Ευρώπης και πρέπει η φωνή της Ελλάδας να ακουστεί πιο δυνατά, και να αποκτήσει η χώρα μας ισχυρή εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Με το ίδιο πάθος που εργάστηκα για να γίνει η Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια στον τουρισμό, θα συνεχίσω με τη δύναμη του ελληνικού λαού να αγωνίζομαι για μία Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη”.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here