18.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ο ηφαιστειολόγος Γιώργος Βουγιουκαλάκης για τη διεθνή διάσταση του ΙΜΠΗΣ (βίντεο)

Share

Η διαδικτυακή εκπομπή του Atlantea “Στο μεταξύ…”, της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου 2021, είχε καλεσμένο τον ηφαιστειολόγο και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ) Γιώργο Βουγιουκαλάκη.

Ο κος Βουγιουκαλάκης αναφέρθηκε στις πρόσφατες εκλογές στο ΙΜΠΗΣ και στο πώς διαμορφώθηκε πλέον η σύνθεση του νέου Διοικητικού του Συμβουλίου, καθώς και στις προτεραιότητες που έχουν τεθεί για το επόμενο διάστημα.

Αναφερόμενος επίσης στην παρούσα κατάσταση του ηφαιστείου Σαντορίνης, διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε ηρεμία. Απαντώντας σε ερώτηση για το πιθανό σενάριο ηφαιστειακής δραστηριότητας σε περίπτωση ενεργοποίησης του ηφαιστείου, ο κος Βουγιουκαλάκης παρουσίασε το μοντέλο που έχει επεξεργασθεί το ΙΜΠΗΣ και που έχει αποτελέσει και τη βάση για το σχέδιο ΤΑΛΩΣ.

Ειδική αναφορά έγινε στη διεθνή διάσταση του Ηφαιστειολογικού Παρατηρητηρίου Σαντορίνης, στις σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί με άλλα παρατηρητήρια, καθώς και με διεθνείς οργανισμούς που παρακολουθούν τις διάφορες παραμέτρους των συνεπειών της ηφαιστειακής δραστηριότητας παγκοσμίως.

Η εκπομπή προβλήθηκε ταυτόχρονα ταυτόχρονα στα κανάλια του Atlantea στο Youtube και το Facebook και βέβαια στο website μας. Είναι ολόκληρη διαθέσιμη και μετά τη λήξη της στα ίδια σημεία.

Δείτε παρακάτω το video της εκπομπής:



Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη