Ο διάσημος “Πολίτης Κέιν” στην Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας τη Δευτέρα 15/1

Η ταινία που δικαιώνει απόλυτα την ακραία φραστική διατύπωση "κινηματογραφικό αριστούργημα" και με την οποία η έβδομη τέχνη εισήλθε θριαμβευτικά στην εποχή του μοντερνισμού.

Μετά την ανάπαυλα των γιορτών, η Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας επιστρέφει στο εβδομαδιαίο της ραντεβού με τους σινεφίλ του νησιού, τη Δευτέρα 15/1, με μια από τις δέκα καλύτερες ταινίες στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, σε ψηφιακή επανέκδοση.

Πολίτης Κέιν
Βραβευμένη με Όσκαρ σεναρίου (1942)

Είδος: Δραματική
Σκηνοθεσία: Όρσον Γουέλς
Σενάριο: Χέρμαν Τζ. Μάνκιεβιτς, Όρσον Γουέλς
Πρωταγωνιστούν: Όρσον Γουέλς, Τζόζεφ Κότεν, Αγκνες Μούρχεντ, Ντόροθι Κόμινγκορ, Έβερετ Στόουν
Παραγωγή: Η.Π.Α., 1941, Ασπρόμαυρο
Διάρκεια: 119′

Υπόθεση: Ο Ταρλς Φόρεστ Κέιν, μεγιστάνας του νεοϋορκέζικου Τύπου, ξεψυχά ολομόναχος στο βασίλειό του το “Ζαναντού”, προφέροντας τη λέξη “Ρόουζμπαντ”. Ένας δημοσιογράφος, προσπαθώντας να καταλάβει το νόημα της λέξης, επιχειρεί να ανασυστήσει τη ζωή του αινιγματικού δισεκατομμυριούχου μέσα από τις μαρτυρίες εκείνων που τον γνώριζαν: φίλοι, συνεργάτες, σύζυγοι, υπηρέτες…

Με την τεχνική των φλας μπακ, ο Ουέλς επιλέγει να αφηγηθεί την ιστορία του ήρωά του ξεκινώντας από την παιδική του ηλικία και φτάνοντας στην αμύθητη περιουσία που έχτισε ως μεγιστάνας του Τύπου αλλά και την αποξένωση και απαξίωση που δέχτηκε λόγω της μεγαλομανίας και του εκκεντρικού του χαρακτήρα. Εκείνο που ξάφνιασε την εποχή εκείνη είναι ο μοντέρνος τρόπος κινηματογράφησης του Ουέλς, η πολυμορφία του ύφους, οι τεχνικές καινοτομίες και η αέναη φιλοσοφική αναζήτηση για τις σημαντικές ανθρώπινες αξίες.

Trailer

Δευτέρα 15/1 | Ώρα 20:45 | Κινηματογράφος Villaggio, Καμάρι | Είσοδος: 8 ευρώ / 6 ευρώ για τα μέλη της ΚΛΘ

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη