Τόκιο: Ο ελληνικός απολογισμός της Κυριακής 1/8 και το πρόγραμμα της Δευτέρας 2/8

Την καλύτερη εμφάνιση Έλληνα κολυμβητή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εξαιρουμένων εκείνων του 1896, ισοφάρισε ο Κριστιάν Γκολομέεβ στο Τόκιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε την πέμπτη θέση στα 50μ. ελεύθερο με χρόνο 21.72.

Στο στίβο, η Σταματία Σκαρβέλη έμεινε εκτός τελικού στη σφυροβολία, καθώς κατετάγη 10η στο α’ προκριματικό γκρουπ με επίδοση 69,01 μέτρα και 18η στο σύνολο.

Στην ιστιοπλοΐα, στην 8η θέση της γενικής κατάταξης στα 470 ανδρών ανέβηκαν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής. Οι Έλληνες ιστιοπλόοι κατετάγησαν 8οι στην 7η ιστιοδρομία και 7οι στην 8η, ενώ έχουν 56 βαθμούς ποινής.

Την 9η θέση στην τελική κατάταξη στα Laser Radial γυναικών με 112 βαθμούς ποινής κατέλαβε η Βασιλεία Καραχάλιου. Η Ελληνίδα ιστιοπλόος κατέκτησε την τρίτη θέση στην κούρσα μεταλλίων της συγκεκριμένης κατηγορίας σκαφών.

Στη 12η θέση της τελικής κατάταξης στα Finn κατετάγη ο Ιωάννης Μιτάκης. Ο Έλληνας ιστιοπλόος ήταν 16ος στην 9η και 18ος στη 10η ιστιοδρομία, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στη 12η θέση της γενικής κατάταξης με 92 βαθμούς ποινής, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός των δέκα πρώτων που θα συμμετάσχουν στην κούρσα μεταλλίων του αγωνίσματος.

Στη 15η θέση της γενικής κατάταξης στα 470, με 83 βαθμούς ποινής, ανέβηκαν οι Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη. Το ελληνικό πλήρωμα πραγματοποίησε την καλύτερη ως τώρα εμφάνισή του στην 7η ιστιοδρομία, όπου τερμάτισε δεύτερο, ενώ στην 8η κούρσα πήρε τη 12η θέση.

Οι ελληνικές συμμετοχές της 11ης ημέρας (2/8)

Η αυριανή (2/8) 11η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο είναι γεμάτη ελπίδες διάκρισης για τα ελληνικά χρώματα, καθώς η Ελλάδα θα διεκδικήσει δύο μετάλλια με τον Λευτέρη Πετρούνια στον τελικό των κρίκων και τον Μίλτο Τεντόγλου στον τελικό του άλματος σε μήκος.

Η Εθνική Ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών θα αγωνιστεί κόντρα στις ΗΠΑ με στόχο ακόμη μία νίκη που θα την φέρει στην πρώτη θέση του Α’ ομίλου, ενώ στην ιστιοπλοΐα συνεχίζουν τους αγώνες τους οι Μάντης/Καγιαλής και Τσουλφά/Σπανάκη στα 470 ανδρών και γυναικών αντίστοιχα.

Στον στίβο, πλην του Τεντόγλου, αγωνίζονται και οι Αναστασάκης και Φραντζεσκάκης στον προκριματικό της σφυροβολίας ανδρών, η Ραφαέλ Σπανουδάκη στα 200μ. γυναικών και οι Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου και Ελένη Πόλακ στον προκριματικό του άλματος επί κοντώ γυναικών. Τέλος στην καλλιτεχνική κολύμβηση θα ξεκινήσουν τον προκριματικό στο ντουέτο ελεύθερου προγράμματος, οι Πλατανιώτη και Παπάζογλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα σε ώρες Ελλάδας:

ΣΤΙΒΟΣ
Olympic Stadium
– Σφυροβολία ανδρών/προκριματικός (03:00): Μιχάλης Αναστασάκης, Χρήστος Φραντζεσκάκης
– Μήκος ανδρών: Τελικός (04:20): Μίλτος Τεντόγλου
– 200μ. γυναικών: Προκριματικός γύρος (04:30-05:18): Ραφαέλα Σπανουδάκη
– Επί κοντώ γυναικών: Προκριματικός γύρος (13:20) – Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου, Ελένη Πόλακ
– 200μ. γυναικών: Ημιτελικοί (13:25-13:39): Ραφαέλα Σπανουδάκη (εφόσον προκριθεί)

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Ariake Gymnastics Centre – Rings
– Τελικός κρίκων ανδρών (11:00): Λευτέρης Πετρούνιας

ΠΟΛΟ
Tatsumi Water Polo Centre
– Αγώνας A’ ομίλου (05:30): Ελλάδα – ΗΠΑ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Tokyo Aquatics Centre
– Ντουέτο ελεύθερο πρόγραμμα/προκριματικός (13:30): Ευαγγελία Πλατανιώτη – Εβελίνα Παπάζογλου

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Fujisawa
-470 ανδρών: Ιστιοδρομίες 9-10 (08:35): Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής
Enoshima
-470 γυναικών: Ιστιοδρομίες 9-10 (06:05): Αιμιλία Τσουλφά – Αριάδνη Σπανάκη


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη