21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χρυσό άλμα στα 8,41 για τον Τεντόγλου

Το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο για την Ελλάδα στο άλμα εις μήκος

Share

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/DIEGO AZUBEL

Tο δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου, καθώς αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης μετά από έναν τελικό θρίλερ στο μήκος ανδρών.

Με επίδοση στα 8,41 μ. στο έκτο και τελευταίο του άλμα, ο 23χρονος αθλητής από τα Γρεβενά ανέτρεψε όλα τα δεδομένα και βρέθηκε στην 1η θέση από την 4η που βρισκόταν μέχρι εκείνο το σημείο. Την ίδια επίδοση είχε πιάσει και ο Κουβανός Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία από το τρίτο άλμα του, όμως ο Τεντόγλου ήταν καλύτερος σε όλες τις προηγούμενες προσπάθειές του.

Στο πρώτο του άλμα ο Έλληνας πρωταθλητής πάτησε πολύ πίσω (12,7), αλλά πήδηξε δύο εκατοστά πάνω απ’ τον Ετσεβαρία (8,11), παίρνοντας από την αρχή το προβάδισμα στη μάχη για το χρυσό μετάλλιο. Ωστόσο, στο κλείσιμο της πρώτης σειράς ο επίσης Κουβανός Μέικελ Μάσο ήταν εκείνος που έκανε το μεγαλύτερο άλμα στα 8,21.

Στη δεύτερη σειρά αλμάτων ο Ετσεβαρία ήταν άκυρος, όπως και ο Τεντόγλου, με τον Μάσο να διατηρεί το προβάδισμα στο 8,21, καθώς πήδηξε μόλις 8,05. Στην τρίτη σειρά, ο Ετσεβαρία έκανε ένα πολύ μεγάλο άλμα στα 8,41 μ., ανεβαίνοντας πρώτος, την ώρα που ο Τεντόγλου έκανε δεύτερο σερί άκυρο άλμα, μένοντας στην τρίτη θέση.

Στην εκκίνηση της επόμενης τριάδας αλμάτων για τους πρώτους οκτώ αθλητές του μήκους, ο Τεντόγλου έμεινε στα όρια του πρώτου άλματός του (8,10), πηδώντας 10,9 εκατοστά πίσω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο, με τον Αμερικανό Τζούβεν Χάρισον να τον προσπερνάει στο 5ο άλμα του με 8,15.

Στο δικό του πέμπτο άλμα, ο Έλληνας πρωταθλητής πάτησε 12,4 εκατοστά πίσω από το όριο κι έπιασε στο 8,15 τον Χάρισον, αλλά είχε συνολικά καλύτερα άλματα από τον Αμερικανό και ξαναμπήκε στα μετάλλια.

Το θρίλερ όμως είχε και συνέχεια, με τον Ισπανό Κασέρες να κάνει 8,18 στην τελευταία του προσπάθεια και να ρίχνει τον Τεντόγλου στην 4η θέση. Στο δικό του τελευταίο άλμα, πατώντας στα 2 εκατοστά πίσω από το όριο, ο Έλληνας πρωταθλητής τα έδωσε όλα και έφτασε στην κορυφή, από τη στιγμή που οι δύο Κουβανοί είχαν τεθεί εκτός αγώνα λόγω τραυματισμών.

Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τον ελληνικό στίβο, καθώς εκτός των άλλων αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο που κατακτά Έλληνας αθλητής στο μήκος σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη