Ελληνική σημαία στη Σαντορίνη
Photo by Matt Artz on Unsplash

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα θα πραγματοποιηθεί και φέτος στη Σαντορίνη ο εορτασμός της Ιστορικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ιδιαίτερα δε στα Σχολεία, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ και τους Οργανισμούς του Δήμου Θήρας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  1. Ομιλίες σε συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμούς κλπ. την 27η Οκτωβρίου 2021.
  2. Γενικό σημαιοστολισμό των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων, από τις 08:00 το πρωί της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2021.
  3. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων που αναφέρονται πιο πάνω τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2021.
  4. Προσκύνημα μαθητών στα μνημεία Ηρώων και στέψη ανδριάντων, προσερχόμενων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους την 27η Οκτωβρίου 2021. Στα Φηρά το προσκύνημα των μαθητών θα γίνει στο μνημείο του Ιερού Λόχου.
  5. Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2021, ώρα 07:30 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών και οι μουσικές, όπου υπάρχουν, θα περιέλθουν τους δρόμους και θα παιανίσουν θούρια και εμβατήρια. Στις 10:30 θα τελεσθεί επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Θήρας. Επίσημη δοξολογία θα γίνει και στις Κοινότητες. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Θήρας κ. Ιωάννης Γαλαίος.
  6. Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων  στα μνημεία των Ηρώων βάσει προγράμματος που θα καταρτισθεί από κάθε Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα.
    Στα Φηρά μετά τη δοξολογία θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων στην Δημοτική Πλατεία “Σαρπάκη”. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων κατά την καθιερωμένη σειρά και τάξη. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου. Το πρόγραμμα κατάθεσης στεφάνων θα καταρτισθεί από την οικεία Δημοτική Αρχή, τηρούμενης της 76632/20-10-2021 απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, για το προβάδισμα.
  7. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών, συλλόγων καθώς και τμήματος Εθνοφυλακής Θήρας με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, στο δρόμο που περνάει έξω από το κτήριο της Δ.Ο.Υ. Θήρας, όπου θα βρίσκονται οι επίσημοι.

Στο τέλος των εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας θα δεξιωθούν τις Αρχές και τους κατοίκους στο Μπελλώνειο Ίδρυμα Θήρας, τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στις εκδηλώσεις και τη Δοξολογία είναι προσκεκλημένοι να παραστούν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, των Κοινοτήτων, όλες οι Αρχές του Τόπου, τα αναγνωρισμένα Σωματεία και Οργανώσεις που λειτουργούν νόμιμα, τα Σχολεία και όλοι οι δημότες.

“Πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι πολιτικοί φορείς θα συμβάλλουν ουσιαστικά, ώστε ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου να έχει Πανεθνικό και Παλλαϊκό χαρακτήρα και μακριά από οποιαδήποτε κομματική εκμετάλλευση να αποτελέσει ορόσημο για τη συναδέλφωση του λαού”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Θήρας.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here