Πέθανε η Φώφη Γεννηματά

Εθνικό πένθος την Τετάρτη 27/10, ημέρα της κηδείας

Απεβίωσε σήμερα στις 12:04 στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, σε ηλικία 57 ετών, νικημένη από τον καρκίνο.

Η Φώφη Γεννηματά εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο στις 12 Οκτωβρίου καθώς παρουσίασε υποτροπή η βασική της νόσος, ενώ τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση.

Η είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά βύθισε σε πένθος τον πολιτικό -και όχι μόνο- κόσμο της χώρας.

Η σορός της Φώφης Γεννηματά θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών από τις 10 το πρωί της Τετάρτης 27/10. Όπως έγινε γνωστό από το Κίνημα Αλλαγής, η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στη Μητρόπολη, στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης και θα ακολουθήσει η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη, όπως προβλέπεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής “για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής”.

Επίσης, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη Εθνικό κηρύσσεται εθνικό πένθος, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα της κηδείας της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη