Ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Σαντορίνη (βίντεο)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε στη Σαντορίνη η εορτή των Θεοφανείων, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής Του Σωτήρος Χριστού, στα Φηρά, όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία και προεξήρχε της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού ο Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Άμφιλοχιος.

Φωτογραφία: Ιερά Μητρόπολη Θήρας

Με το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον καθαγιασμό των υδάτων και τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο παλαιό λιμάνι των Φηρών.

Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Θήρας

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης μετέβη στο αλιευτικό καταφύγιο Βλυχάδας, όπου πραγματοποίησε παρουσία πλήθους πιστών δεύτερη ρίψη ενώ ακολούθησε και τρίτη ρίψη νωρίς το απόγευμα στον Έξω Γιαλό Κοντοχωρίου. Το βίντεο που ακολουθεί είναι από την τελετή στη Βλυχάδα.

Στις ιερές ακολουθίες ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς τους πιστούς την ειρήνη και τον φωτισμό του Χριστού στη ζωή τους και βράβευσε με χρυσούς Σταυρούς τους νέους που ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό από τη θάλασσα.

Στις ιερές ακολουθίες έδωσαν το “παρών” ο Δήμαρχος Θήρας, Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, η Λιμενάρχης Θήρας και λοιποί αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος.

Πέραν των παραπάνω αναφεραμένων, τελετές καθαγιασμού των υδάτων πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Περίσσα, στον Άγιο Νικόλαο Ακρωτηρίου, στο Αμμούδι της Οίας, στον Άγιο Νικόλαο (Καμάρα) στο Καμάρι, στον Μονόλιθο της Mεσαριάς, στον λιμενίσκο Πορί του Ημεροβιγλίου και στο λιμάνι του Αθηνιού.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη