16.1 C
Santorini
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Διακριθέντες νεαροί σεφ από το Ν. Αιγαίο στο γραφείο του Περιφερειάρχη

Πρωτοσέλιδα

Τέσσερις νέους σεφ που έχουν εκπροσωπήσει κατά τα τελευταία χρόνια το Νότιο Αιγαίο στον ευρωπαϊκό θεσμό European Young Chef Award, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο Ανδρέας Δερμάτης, που κατέκτησε φέτος τη 2η θέση στο Minho της Πορτογαλίας, η Ειρήνη Γιωργουδιού, που κέρδισε το 1ο βραβείο το 2019 στη Ρόδο, ο Σπύρος Κουγιός, που κατετάγη 4ος το 2017 και ο Σταμάτης Μισομικές που κατέκτησε τον τίτλο του European Young Chef το 2016, αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Περιφερειάρχη, ο οποίος θέλησε με αυτή την κίνηση να τους τιμήσει για την άξια εκπροσώπηση της Περιφέρειας, τιμώντας την ίδια στιγμή στο πρόσωπό τους τον γαστρονομικό πλούτο των νησιών. Στη συνάντηση, δεν κατάφερε για επαγγελματικούς λόγους, καθώς διαμένει και εργάζεται στην Αθήνα, ο Αντώνης Δημοβασίλης, που κέρδισε το 2ο βραβείο στο Galway της Ιρλανδίας το 2018.

“Είστε το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της Περιφέρειας, με το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο που έχετε κατακτήσει σε αυτό που έχετε επιλέξει να κάνετε. Δεν είναι τυχαίο ότι ανελλιπώς από τότε που το Νότιο Αιγαίο συμμετείχε στον διαγωνισμό European Young Chef Award, μας κάνατε κάθε χρόνο υπερήφανους, με την καθοδήγηση και την καθοριστική υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων. Κάθε συμμετοχή και μία διάκριση για τα νησιά μας, από σημαντική έως κορυφαία, μετρώντας μέχρι σήμερα δύο χρυσά, δύο αργυρά και μία ακόμα διάκριση. Παράλληλα, είστε η επιβεβαίωση και συνάμα η επιβράβευση της πολιτικής μας επιλογής να επενδύσουμε στη Γαστρονομία των νησιών μας. Εμείς, από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες που κάνουν τη Γαστρονομία προορισμό, προσθέτοντας αξία στα νησιά μας”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Κατά τη συνάντηση, οι σεφ συζήτησαν με τον Περιφερειάρχη για τα θέματα του κλάδου τους και μίλησαν ο καθένας ξεχωριστά για την αξιοσημείωτη επαγγελματική τους πορεία μετά τον διαγωνισμό.

O Περιφερειάρχης έκανε μια συνοπτική παρουσίαση του σχεδίου της Περιφέρειας για την προώθηση της Γαστρονομίας μέσα από δράσεις, στις οποίες οι νέοι σεφ θα αποτελέσουν πολύτιμους συνεργάτες, διατυπώνοντας τη δέσμευση ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο της υποστήριξης της δημιουργικότητας των νέων της και της επένδυσης στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και στον πλούτο των νησιών.

Σχετικά με τον διαγωνισμό European Young Chef Award, σημειώνεται ότι εκτός από τις τεχνικές δεξιότητες των νεαρών σεφ, η κριτική επιτροπή του είχε αξιολογήσει τη δημιουργικότητά τους, την ικανότητά τους να επικοινωνούν την ιστορία των πιάτων τους και τη σύνδεσή τους με τον τόπο τους, μαζί με την ικανότητά τους να μειώνουν τη σπατάλη τροφίμων και τα πλαστικά μιας χρήσης στην κουζίνα, να διασφαλίζουν την ισορροπημένη χρήση των συστατικών στα πιάτα τους καθώς φυσικά και την εκπληκτική γεύση, που ήταν καθοριστική για να διακριθεί το πιάτο.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή ειδήσεων

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απόκτηση της Αφοί Δεναξά από τη Μασούτης

Την έγκρισή της για την απόκτηση της εταιρείας Αφοί Δεναξά από την εταιρεία Μασούτης έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σε...