Ο “Ηφαιστίων” δείχνει τα δόντια του

Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα κακοκαιρία “Ηφαιστίων”, η οποία έχει επηρεάσει με ισχυρές βροχοπτώσεις την Κρήτη και με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις τα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά της χώρας.

Παράλληλα, άνεμοι σε επίπεδο θύελλας επικρατούν στο Αιγαίο, με ταχύτητες που ως τις 08:30 το πρωί των Θεοφανείων έφθασαν τα 161 χιλιόμετρα την ώρα στην Παξιμάδα Καρύστου, τα 147 χλμ/ώρα στη νότια Τήνο, τα 108 χλμ/ώρα στη Μύκονο και τα 103 χλμ/ώρα στη Σίφνο με βάση τις καταγραφές των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου / meteo.gr.

Για το υπόλοιπο της ημέρας, αναμένεται περιορισμός των χιονοπτώσεων στην Αττική, στη Βοιωτία, στην Εύβοια και στα ορεινά της Κρήτης, με τα φαινόμενα να διατηρούν πάντως τον έντονο χαρακτήρα τους. Ισχυρές βροχές αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, όπου ενδεχομένως θα δημιουργηθούν προβλήματα, λόγω του κορεσμού του εδάφους σε νερό και των μεγάλων ποσοτήτων υετού που αναμένονται.

Στον χάρτη απεικονίζεται ο προβλεπόμενος συνολικός υετός (βροχή / χιόνι) έως το βράδυ της Τρίτης 7/1, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα σημαντικότερα φαινόμενα.

Παράλληλα, στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στο Αιγαίο θα πνέουν σήμερα (6/1) βόρειοι άνεμοι με εντάσεις που θα φτάνουν και τοπικά θα ξεπερνούν τα δέκα μποφόρ.

Αύριο, Τρίτη 7/1, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας (πλην Θράκης) ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, κατά τόπους πυκνές στην Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, όπου θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε χαμηλότερο υψόμετρο. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 8-9 και το πρωί τοπικά 10 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες τοπικά ισχυρός.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη