Ο Ιρλανδός Πασκάλ Ντόναχιου στην προεδρία του Eurogroup

Τον νέο επικεφαλής της εξέλεξε χθες η ομάδα των Υπουργών Οικονομικών που εποπτεύει το ευρώ και την οικονομία στα 19 κράτη-μέλη. Πρόεδρος του Eurogroup εξελέγη ο Ιρλανδός Υπουργός Οικονομικών Πασκάλ Ντόναχιου, που θα ανατικαταστήσει τον Μάριο Σεντένο, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι δεν επιθυμούσε να διεκδικήσει δεύτερη θητεία.

“Η οικονομία της Ιρλανδίας είχε πολλές επιτυχίες, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη και με πολλές προκλήσεις. Θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό, αλλά και την εμπειρία μου έτσι ώστε να διαβεβαιώσω ότι το Eurogroup θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση μιας ολοκληρωμένης ανάκαμψης” είχε δηλώσει ο Ντόναχιου πριν από το Eurogroup.

Ο πρώτος γύρος για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Eurogroup ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα αφού κανείς από τους τρεις υποψηφίους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες δέκα ψήφους. Aπό τον δεύτερο γύρο αποσύρθηκε ο Υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Πιερ Γκραμένγκα που συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους και αναμετρήθηκαν η Ισπανίδα Νάντια Καλβίνιο με τον Πασκάλ Ντόναχιου.

Μιλώντας κατά τη συνέντευξη τύπου του τελευταίου Eurogroup του οποίου προήδρευσε, ο Μάριο Σεντένο εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κατάσταση θα ήταν ακόμη χειρότερη» εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού εάν δεν είχαν δοθεί γρήγορες και αποφασιστικές πολιτικές απαντήσεις. Ο απερχόμενος Πρόεδρος αναφέρθηκε στις θερινές προβλέψεις της Κομισιόν, τονίζοντας πως “επιβεβαιώνουν ότι η ευρωζώνη εισήλθε σε ύφεση χωρίς προηγούμενο το δεύτερο τρίμηνο” συμπληρώνοντας ότι “η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει, αλλά είναι νωρίς για χαλάρωση”. Παράλληλα, ο κος Σεντένο υπογράμμισε ότι “για το επόμενο έτος η αβεβαιότητα παραμένει ψηλά”.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη