14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: “Ο Κρητικός” το Σάββατο 20/8 στον Πύργο

Share

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του συλλόγου Εστία Πύργου Καλλίστης συνεχίζονται το Σάββατο 20/8 με τη θεατρική παράσταση Ο Κρητικός (Ύμνος εις τον έρωτα), μια παράσταση που συνδυάζει θέατρο, ποίηση, χορό, μουσική και εικαστικές παρεμβάσεις.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάριος Ιορδάνου ανεβάζει για πρώτη φορά στο θέατρο το αριστουργηματικό έργο του εθνικού ποιητή της Ελλάδας, Διονύσιου Σολωμού. Πρόκειται για τη συγκλονιστική ιστορία αγάπης και αυτοθυσίας ενός Κρητικού πολέμαρχου και της αγαπημένης του που κατέκτησε κοινό και κριτικούς σε Ελλάδα και Ευρώπ. Επί σκηνής, “Ο Κρητικός” συναντά και άλλα αριστουργήματα της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας, όπως ο Ερωτόκριτος, η Οδύσσεια και ο Ματωμένος Γάμος.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Λίγα λόγια για το έργο: 
Ο Κρητικός είναι το αρχέτυπο της ελληνικής ηρωϊκής ψυχής! Ένας πολέμαρχος που δε φοβάται να τα βάλει ακόμα και με τον ίδιο το θάνατο προκειμένου να σώσει την αγαπημένη του. Λίγο πριν το γάμο του στην Κρήτη ξεσπάει η Κρητική Επανάσταση. Όσοι επιβιώνουν από τον πόλεμο, τρέχουν να επιβιβαστούν στα πλοία για να σωθούν. Μαζί τους και ο Κρητικός, που προσπαθεί να σώσει τη λαβωμένη αρραβωνιαστικιά του. Τα πλοία όμως πυρπολούνται και πάνω από 10.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους. Ο Κρητικός βρίσκεται ναυαγός στη μέση του πελάγους, κρατώντας στα χέρια την αγαπημένη του και προσπαθώντας να βρει στεριά για να μπορέσει να τη σώσει. Θα αντιμετωπίσει φυσικά και μεταφυσικά φαινόμενα, την αγριεμένη φύση, τον Άδη, τη Φεγγαροντυμένη που έρχεται με τη μορφή της αγαπημένης του ως παραίσθηση μέσα από τα κύματα και τέλος τον ίδιο του τον εαυτό.

Συντελεστές:
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Βαλεντίνο Βαλάσης
Σκηνοθεσία/Μουσική Επιμέλεια: Μάριος Ιορδάνου
Θεατρική Διασκευή/Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν
Σκηνογραφία/Σχεδιασμός Κουστουμιών: Βαλεντίνο Βαλάσης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστίνα Παπαγιάννη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Χριστόφορος Τσακιρόπουλος

Σάββατο 20/8 | Ώρα 21:00 | Κεντρική πλατεία Πύργου | Είσοδος ελεύθερη

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη