Συνεχίζεται η ανασκαφή στη Θηρασιά

Συνεχίζεται φέτος στη διάρκεια του Αυγούστου, για όγδοη συνεχή χρονιά, η ανασκαφή του προϊστορικού οικισμού της 3ης και των αρχών της 2ης χιλιετίας π.Χ., στον λόφο της Κοίμησης, στο νότιο άκρο της Θηρασιάς. Η αρχαιολογική αποστολή του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, φέρνει στο φως τα κατάλοιπα μιας εγκατάστασης που καλύφθηκε από τις ηφαιστειακές αποθέσεις του ηφαιστείου της Σαντορίνης και διέσωσε σημαντικά στοιχεία για την κατοίκηση και την αρχιτεκτονική της Πρώιμης και Μέσης Εποχής του Χαλκού.

Στη φετινή ανασκαφική περίοδο, η έρευνα επικεντρώνεται στις διαμορφώσεις των ελεύθερων υπαίθριων χώρων και του οδικού δικτύου του οικισμού, καθώς και στη διερεύνηση των παλαιότερων φάσεων κατοίκησης.

Επίσης, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Arch2Plant πραγματοποιείται αρχαιοβοτανική έρευνα, με στόχο την ανάκτηση απανθρακωμένων φυτικών καταλοίπων που μας δίνουν πληροφορίες για τη διατροφή και την οικονομία των κατοίκων του οικισμού. Παράλληλα πραγματοποιείται εθνογραφική έρευνα για τις παραδοσιακές αγροτικές καλλιέργειες και δραστηριότητες μέχρι πρόσφατα στο νησί.

Σημείωση σύνταξης: Ευχαριστούμε τον καθηγητή Κώστα Σμπόνια για την παραχώρηση του κειμένου και των φωτογραφιών

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη