“Ο Προδότης” τη Δευτέρα 27/3 από την Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας

Οι τακτικές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Θήρας συνεχίζονται τη Δευτέρα 27/3 με ταινία του Μάρκο Μπελόκιο, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του σύγχρονου ιταλικού σινεμά. Πρόκειται για ένα πολιτικό δικαστικό δράμα-αποκάλυψη για τον αιματηρό αγώνα κατά της Μαφίας, βασισμένο στην πραγματική ιστορία του διασημότερου πληροφοριοδότη κατά της σικελικής Κόζα Νόστρα.

O Προδότης
Υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών, καθώς και για τέσσερα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Επίσημη πρόταση της Ιταλίας για τα βραβεία Όσκαρ.

Είδος: Αστυνομική, Γκανγκστερική
Σκηνοθεσία: Μάρκο Μπελόκιο
Σενάριο: Μάρκο Μπελόκιο, Λουντοβίκα Ραμπόλντι, Βάλια Σαντέλα, Φραντσέσκο Πίκολο
Πρωταγωνιστούν: Πιερφρανσέσκο Φαβίνο, Λουίτζι Λο Κάσιο, Φάουστο Ρούσο Αλέσι
Παραγωγή: Ιταλία, 2019
Διάρκεια: 152′

Υπόθεση: Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ξέσπασε πόλεμος μεταξύ των αφεντικών της σικελικής μαφίας, γνωστής κι ως Κόζα Νόστρα. Ο Τομάτο Μπουσέτα κρύφτηκε με την οικογένειά του στη Βραζιλία. Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ωστόσο συνεχιζόταν στην Ιταλία, και οι σύμμαχοι του δολοφονούνταν ο ένας μετά τον άλλο. Η σύλληψη και η έκδοση του Μπουσέτα από τη βραζιλιάνικη αστυνομία τον οδήγησε να πάρει μια απόφαση που θα άλλαζε ολόκληρη την ιστορία της Μαφίας: συναντήθηκε με τον δικαστή Φαλκόνε και πρόδωσε τον αιώνιο όρκο σιωπής που έδωσε στην Κόζα Νόστρα. Ο Τομάσο Μπουσέτα έγινε ο πρώτος πληροφοριοδότης στην ιστορία της μαφίας.

Δευτέρα 27/3 | Ώρα έναρξης: 20:45 | Κινηματογράφος Villaggio, Καμάρι | Είσοδος: 7 ευρώ, 5 ευρώ (μέλη ΚΛΘ)

Trailer:

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη