20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση ΔΕΥΑΘ-ΚΚΕ Σαντορίνης για το νερό

Share

Στα γραφεία της ΔΕΥΑ Θήρας βρέθηκε την Πέμπτη 23/3 αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Σαντορίνης του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Κυκλάδων Ανδρέα Βλάχο, προκειμένου να συζητήσει με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους, με αφορμή όσα ορίζει για τη διαχείριση του νερού ο νέος νόμος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που υπερψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Στο πλαίσιο της συζήτησης με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ Μανόλη Ορφανό και τον Αντιπρόεδρο Πέτρο Πρέκα, οι δυο πλευρές κατέθεσαν την ανησυχία τους αναφορικά με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των ΔΕΥΑ και δεσμεύτηκαν να στηρίξουν από κοινού τον αγώνα διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΥΑ Θήρας. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη μέχρι τώρα πορεία της Επιχείρησης, τους στόχους που θέτει και τα έργα που δρομολογεί στο άμεσο μέλλον.

Από την πλευρά των εργαζομένων, ο Πρόεδρος του Σωματείου της ΔΕΥΑΘ κ. Β. Αρβανίτης και η Αντιπρόεδρος κ. Α. Μηνδρινού τόνισαν ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΘ και σε ολόκληρη τη χώρα πρέπει να στηριχθούν από όλη την κοινωνία μιας και το νερό είναι κοινωνικό αγαθό.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, Ανδρέας Βλάχος, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ Σαντορίνης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων “στην πολύχρονη πορεία “μέτρων και ρυθμίσεων” όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ) που μετέτρεψαν τις δημόσιες επιχειρήσεις για το νερό σε ανώνυμες εταιρείες, εισηγμένες στο χρηματιστήριο, διαχώρισαν πάγια από διαχείριση, εκποίησαν μετοχές, τις παραχώρησαν στο “Υπερταμείο”. Σήμερα ολοκληρώνουν την “απελευθέρωση” συμπεριλαμβάνοντας τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) όλης της χώρας στη Ρυθμιστική Αρχή Αποχέτευσης, Ενέργειας, Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) με σχεδόν απεριόριστες αρμοδιότητες: χρηματοδότηση από τις ΔΕΥΑ, πρόστιμα, καταργήσεις, συγχωνεύσεις”. Πρόσθεσε δε πως το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ και όλου του λαού για να ανατραπεί η πολιτική που εμπορευματοποιεί και ιδιωτικοποιεί το νερό.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη