Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28/6 στη Σαντορίνη μεταξύ του δημάρχου Θήρας κ. Νίκου Ζώρζου και του νέου προέδρου του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) κ. Γιάννη Ρέτσου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, στο ξενοδοχείο Vedema στο Μεγαλοχώρι, στο πλαίσιο επισκέψεων γνωριμίας που κάνει ο νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ σε μεγάλους προορισμούς της χώρας, για να έρθει σε επαφή με τα θέματα που τους απασχολούν. Παραβρέθηκαν επίσης οι πρόεδροι των επαγγελματικών φορέων τουρισμού και εμπορίου της Σαντορίνης, εκπρόσωποι του κλάδου της οινοποιίας, μέλη του ΣΕΤΕ στο νησί, καθώς και τα διευθυντικά στελέχη του ΣΕΤΕ (ο γενικός διευθυντής κ. Γιώργος Αμβράζης και ο υπεύθυνος επικοινωνίας κ. Ξενοφών Πετρόπουλος), του ΙΝSETE (ο γενικός διευθυντής κ. Ηλίας Κικίλιας και ο επιστημονικός διευθυντής κ. Άρης Ίκκος) και της Marketing Greece (η διευθύνουσα σύμβουλος κα Ιωάννα Δρέττα).

Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος αναφέρθηκε τόσο στα ζητήματα που προβληματίζουν τον προορισμό όπως ο κορεσμός, η υποστελέχωση των υπηρεσιών, οι ελλιπείς υποδομές, όσο και στις προοπτικές και προκλήσεις που καλείται η τοπική κοινωνία να αντιμετωπίσει και να αξιοποιήσει. Η διαχείριση του προορισμού αποτελεί μείζον θέμα για τη Σαντορίνη και σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ο ΣΕΤΕ θα μπορούσε να στηρίξει ως κοινωνικός εταίρος την προσπάθεια για τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου διαχείρισης.

Διαφήμιση


Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ρέτσος αναφέρθηκε αρχικά στον ρόλο του ΣΕΤΕ για την ποιοτική αναβάθμιση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού, δίνοντας έμφαση στον δημόσιο διάλογο για τον τουρισμό, στη συνεχή έρευνα, καθώς και στην εκπαίδευση και στη συνεχή κατάρτιση των επαγγελματιών του χώρου. Η διαχείριση ενός προορισμού αποτελεί σημαντικό βήμα προκειμένου ο προορισμός αυτός να συνεχίσει να είναι βιώσιμος και ανταγωνιστικός και ο ΣΕΤΕ από την πλευρά του θα υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια με όσα μέσα και εργαλεία διαθέτει.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος και τα στελέχη του ΣΕΤΕ ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, γευμάτισαν στο ξενοδοχείο Vedema με τα μέλη του συνδέσμου στη Σαντορίνη, ενώ το απόγευμα επισκέφτηκαν το Οινοποιείο Βενετσάνος και την Ένωση Θηραϊκών Προϊόντων. Στη Ένωση συναντήθηκαν με τον πρόεδρο κ. Μάρκο Καφούρο και τον γενικό διευθυντή κ. Ματθαίο Δημόπουλο, όπου και συζητήθηκαν θέματα του αγροδιατροφικού τομέα και της σχέσης του με την τουριστική ανάπτυξη.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email