Ο “Τυφώνας” σάρωσε τις ακτές της Σαντορίνης

Περισσότεροι από δύο τόνοι απορριμμάτων, στην πλειονότητά τους πλαστικά αντικείμενα, απομακρύνθηκαν από 12 ακτές του νησιού

Για δεύτερη φορά επισκέφτηκε πριν λίγες ημέρες τη Σαντορίνη ο “Τυφώνας”, το υπερσύγχρονο πλοίο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το οποίο στοχεύει στον καθαρισμό των ελληνικών ακτών από κάθε είδους απορρίμματα. Η δράση ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2023.

Μέσα στο διάστημα που βρέθηκε στη Σαντορίνη, η ομάδα του “Τυφώνα” καθάρισε 12 ακτές του νησιού, διατρέχοντας 4.486 μέτρα ακτογραμμής και καλύπτοντας 59.510 τετραγωνικά μέτρα. Συνολικά, απομακρύνθηκαν περισσότεροι από δύο τόνοι απορριμμάτων, στην πλειονότητά τους πλαστικά αντικείμενα, όπως μπουκάλια νερού και αναψυκτικών, κομμάτια φελιζόλ άνω των 2,5 εκ., καθώς και διάφορα μικρά πλαστικά κομμάτια.

Ο “Τυφώνας”, το επιχειρησιακό πλοίο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, έχει μήκος 72 μέτρα, είναι νορβηγικής κατασκευής και πραγματοποιεί παράκτιους καθαρισμούς μεγάλης κλίμακας. Εκτός από σύγχρονα συστήματα ναυτικής πλοήγησης, το πλοίο φιλοξενεί πέντε ταχύπλοα για τον καθαρισμό δυσπρόσιτων ακτών και διαθέτει κάδους απορριμμάτων μεγάλης χωρητικότητας, κατάλληλους για τη διαλογή των ανακυκλώσιμων ειδών που συλλέγονται κατά τη διάρκεια των δράσεων.

Η ομάδα του “Τυφώνα”, αποτελούμενη από στελέχη του Ιδρύματος και περισσότερα από 30 άτομα μόνιμο προσωπικό του σκάφους, δραστηριοποιείται από το 2019, καθαρίζοντας δυσπρόσιτες ακτές σε όλη την Ελλάδα. Το πλοίο συνεχίζει τη δράση του σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και μέχρι σήμερα έχει καθαρίσει 2.803 ελληνικές ακτές, απομακρύνοντας περισσότερους από 481 τόνους απορριμμάτων. Στόχος του, σύμφωνα με το Ίδρυμα, είναι στα επόμενα χρόνια να καθαρίσει το σύνολο της ελληνικής ακτογραμμής, αποδίδοντάς την καθαρή σε κατοίκους και επισκέπτες της χώρας.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη