Σαντορίνη: Οι εκδηλώσεις της Εστίας Πύργου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εστία Πύργου Καλλίστης ανακοίνωσε τον επικαιροποιημένο προγραμματισμό του για δράσεις και εκδηλώσεις μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα εκδηλώσεων μέχρι τις 14/10 περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  • Παιδικό θέατρο “Η μπαλαρίνα και ο στρατιώτης” από τον θίασο Μάριου Ιορδάνου – Σοφίας Καζαντζιάν. Την Τετάρτη 23 Αυγούστου, ώρα 20:30, σε συνδιοργάνωση με τον ΔΑΠΠΟΣ.
  • Μουσική βραδιά με την Ελπίδα Γαδ, το Σάββατο 26 Αυγούστου, ώρα 20:30, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
  • Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Κυβέλης Μουσούρη και του Μιχάλη Καραμολέγκου, από 26 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου. Ώρες λειτουργίας 10:00-14:00 και 18:00-21:00. Εγκαίνια στις 26/8, ώρα 19:30.
  • Παρουσίαση βιβλίου της Ειρήνης Φουστέρη με τίτλο “Εξερευνώ τη Σαντορίνη με τον Ατλαντή” από τον συγγραφέα Ξενοφώντα Φύτρο και την εικονογράφο Σπυριδούλα Ζάχου. Θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση μαθητών της πολιτιστικής ομάδας ΜΥΡΟ του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Μεσαριάς με το έργο “Κα βρε μη μιλείς” της Ειρήνης Φουστέρη, υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Πρασίνου. Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00, στον χώρο εξωτερικών εκδηλώσεων της πλατείας Πύργου.
  • Μουσικό τριήμερο στις 5-7 Σεπτεμβρίου με νέους καλλιτέχνες της Σαντορίνης, σε συνδιοργάνωση με τον ΔΑΠΠΟΣ. Ώρα 20:30.
  • Παρουσίαση άλμπουμ “Να ‘ταν ο κόσμος ζωγραφιά” από Ανέντακτος & Friends band, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30.
  • Μουσική βραδιά-αφιέρωμα στο ρεμπέτικο με το έντεχνο/λαϊκό σχήμα Βαγγέλη Τρίγκα, Μαργαρίτας Καραμολέγκου και Αντώνη Σίδερη, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30.
  • Βράβευση μαθητών επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.
  • Συμμετοχή του συλλόγου στο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας Νικόλαος Τσελεμεντές στη Σίφνο, στις 14-16 Σεπτεμβρίου. Θα συμμετάσχει ομάδα γυναικών με την καθοδήγηση της Προέδρου του Πύργου Ρένας Φουστέρη.
  • Μεγάλη έκθεση στη Σύρο με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία του Ορφανοτροφείου της Near East Relief, ενός σπουδαίου ζωντανού μνημείου πολυπολιτισμικότητας στην Ερμούπολη. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, με επιμέλεια του αρχαιολόγου Λευτέρη Ζώρζου, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης που γενναιόδωρα παραχώρησε την Πινακοθήκη Κυκλάδων. Εγκαίνια έκθεσης το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου. Για την έκθεση συνεργάζονται η Near East Foundation, η Near East Relief Historical Society, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, το Δίκτυο Αρχιπέλαγος, η Εστία Πύργου Καλλίστης και άλλοι φορείς και σύλλογοι που θα ανακοινωθούν προσεχώς αναλυτικά.
  • Αφιέρωμα στον σατυρικό ποιητή της Σαντορίνης Δημήτρη Γκλαβά, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, ώρα 19:00, στο εντευκτήριο της Εστίας.
  • Μουσική βραδιά με την μπάντα της Αντωνίας Μυτιληναίου στο εντευκτήριο της Εστίας, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, ώρα 20:00.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη