Εκλογές 2023: Οι επιδόσεις των υποψήφιων βουλευτών από τη Σαντορίνη

Μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας των υποψήφιων βουλευτών Κυκλάδων, βάζουμε στο μικροσκόπιο τις επιδόσεις που πέτυχαν οι υποψήφιοι από τη Σαντορίνη, εντός και εκτός νησιού.

Νέα Δημοκρατία
2023: Στις Κυκλάδες 35.093 ψήφοι, στη Σαντορίνη 5.341 ψήφοι
2019: Στις Κυκλάδες 31.370 ψήφοι, στη Σαντορίνη 4.240 ψήφοι

Ο Μάρκος Καφούρος πήρε συνολικά 5.735 ψήφους (έναντι 4.518 στις εκλογές του 2019) και ήρθε τέταρτος ανάμεσα στους έξι υποψηφίους της ΝΔ στις Κυκλάδες. Στη Σαντορίνη τον ψήφισαν οι 3.429 από τους 5.341 ψηφοφόρους του κόμματος στο νησί (2.998 από τους 4.240 το 2019), ενώ σε όλα τα εκλογικά τμήματα προηγήθηκε των συνυποψηφίων του.

Σταυρό στον Γιάννη Βρούτση, που επανεξελέγη πρώτος στις Κυκλάδες, έβαλαν οι 2.238 (1.797 το 2019), ενώ στις υπόλοιπες προτιμήσεις των εκλογέων της Σαντορίνης ακολούθησαν η Κατερίνα Μονογυιού με 1.276 ψήφους (577 το 2019) και ο Φίλιππος Φόρτωμας με 925 ψήφους (540 το 2019) που επίσης κρατούν τις βουλευτικές τους έδρες.

Ευχαριστήριο μήνυμα Μάρκου Καφούρου

Ευχαριστώ βαθύτατα μέσα από την καρδιά μου όλους τους νησιώτες που με εμπιστεύτηκαν και με στήριξαν με την ψήφο τους! Στον δύσκολο και τίμιο αγώνα μου είχα μοναδικά στηρίγματα την οικογένειά μου, τη σύζυγό μου Αναστασία τους γιους μου Μανώλη και Στέφανο και μερικούς καλούς φίλους!

Αισθάνομαι απόλυτη δικαίωση γιατί επιτεύχθηκε ο πρωταρχικός και κύριος σκοπός μου να φέρω στη Σαντορίνη για την παράταξή μας το μεγαλύτερο ποσοστό σε όλες τις Κυκλάδες με το ασύλληπτο 56,34% και ο βασικός αντίπαλός της να περιοριστεί στο 11,47%.

Ο αγώνας μου θα είναι συνεχής μέχρι η Ελλάδα μας να αποκτήσει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, που θα μας οδηγήσει στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης! Προσωπική μου δέσμευση αποτελεί η ανάδειξη και επίλυση των μεγάλων προβλημάτων των νησιών μας!

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
2023: Στις Κυκλάδες 11.772, στη Σαντορίνη 1.087 ψήφοι
2019: Στις Κυκλάδες 20.403 ψήφοι, στη Σαντορίνη 1.732 ψήφοι

Στην πρώτη της φορά ως υποψήφια βουλευτής, η Θαλλελαία Καραμολέγκου με συνολικά 1957 ψήφους κατέλαβε την έκτη και τελευταία θέση μεταξύ των συνυποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Από τους 1.087 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στη Σαντορίνη, η κα Καραμολέγκου ψηφίστηκε από τους 698, αφήνοντας δεύτερο τον Νίκο Συρμαλένιο με 304 σταυρούς (358 το 2019), ο οποίος ήταν πάντως αυτός που πρώτευσε συνολικά και ανακατέλαβε τη μία έδρα των Κυκλάδων που αναλογεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ευχαριστήριο μήνυμα Θαλλελαίας Καραμολέγκου

Ήρθε κι αυτή η στιγμή που κοιτάς τον καθρέφτη και σου γυρίζει την εικόνα σου. Εκείνη που βλέπει η Κοινωνία για σένα κι εγώ είδα λευκό φως σε αυτήν την αντανάκλαση... Γιατί η κάθε μικρή ακτίνα που λάμπει σε αυτόν τον καθρέφτη, είστε όλοι εσείς ο ένας ξεχωριστά μια ακτίνα φωτός, που με πίστεψες, που με εμπιστεύτηκες έτσι όπως ήμουν πρώτη φορά χωρίς να προϋπήρχα στο κόμμα πριν απ' αυτές τις 25 μέρες... Που με ταξίδεψες με την αγάπη σου ως πρωτοεμφανιζόμενη με κάθε ψήφο να έρχεται κατευθείαν από την καρδιά σου... Εσύ που όταν ανακοινώθηκε τo όνομά μoυ πριν από 25 μέρες χωρις να με γνωρίζεις ότι υπάρχω, χωρίς να προϋπάρχω στην αυτοδιοίκηση, ουτε σε λίστες υποψηφιότητας, χωρίς να έχω οργανωμένες ομάδες με εμπειρία για υποστήριξη, με την πολυφωνία και κόντρα που υπήρχε, με παρακολούθησες και με ακολούθησες γιατί τo ξέρεις ακόμα κι εσύ ότι υπάρχει ακόμα ανατολή... Γιατί μέσα σε 20 μέρες κατάφερα να αλλάξω έστω στο 2% την λογική κάποιων ανθρώπων για λίγα ζητήματα κι όποιον γνώριζα τον συμπαθούσα και με εμπιστευόταν... Υπήρχαν κάποιοι που περίμεναν τη στιγμή να χαμογελάσουν στην αποτυχία της Δημοκρατίας. Εγώ όμως χαμογελάω πιο πολύ από εκείνους τους λίγους, γιατί γνώρισα εσάς και γιατί ξέρω ότι η σχέση μας είναι αληθινή. Γιατί ξέρω ότι ό,τι βρέθηκε στην κάλπη για μένα είν' προϊόν και μόνο από καθαρή αγάπη...

Σας ευχαριστώ πολύ και σας υπόσχομαι ότι από όπου κι αν βρίσκομαι, σε όποια θέση, θα είμαι κοντά σας και θα παράγω δικαιοσύνη. Κάνω λοιπόν σαν να είμαι μπροστά σας μπροστά σε όλους σας υπόκλιση γιατί με όλους εσάς μαζί μπορώ να αναπνέω για τo αύριο, γιατί μαζί με σας μπορεί η πατρίδα να ανασάνει ξανά. Χωρίς εσάς είμαι μια άδεια αγκαλιά. Σας ευχαριστώ για την προσωπική σας εμπιστοσύνη σε μένα που κάνατε τo θαύμα, μα και τώρα σας ζητώ να σκεφτείτε τo τώρα. Μια δημοκρατία είναι κενή χωρίς εμάς να έχουμε μια φωνή στην βουλή.

Δώστε φωνή στη φωνή του λαού, δώστε φωνή στη δικαιοσύνη. Δώστε φωνή στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Θα είμαστε όλοι εδώ να στηρίξουμε στις δεύτερες κάλπες τς φωνές μας και τις αξίες μας. Σας ευχαριστώ...

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
2023: Στις Κυκλάδες 4.155 ψήφοι, στη Σαντορίνη 507 ψήφοι
2019: Στις Κυκλάδες 3.027 ψήφοι, στη Σαντορίνη 473 ψήφοι

Τον επίσης για πρώτη φορά συμπορευόμενο με το ΚΚΕ υποψήφιο βουλευτή Ανδρέα Βλάχο ψήφισαν συνολικά 846 άτομα και ήρθε στην τέταρτη θέση ανάμεσα στους έξι υποψηφίους ΚΚΕ. Στη Σαντορίνη τον ψήφισαν οι 400 από τους 507 συνολικά ψηφοφόρους του κόμματος και σε όλα τα τμήματα προηγήθηκε των συνυποψηφίων του.

Ευχαριστήριο μήνυμα Ανδρέα Βλάχου

ΕΝΑ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"

Με την ευκαιρία που δίνει η ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας της 21ης Μαΐου, θα πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" με πολλούς αποδέκτες.

Ευχαριστώ τις Κυκλαδίτισσες και τους Κυκλαδίτες που στήριξαν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, και ιδιαίτερα (εδώ επιτρέψτε μου τον δεύτερο πληθυντικό) όλες και όλους εσάς που μου δείξατε την προτίμησή σας προσωπικά – τόσο στην Σαντορίνη και τη Θηρασιά όσο και στα άλλα νησιά. Πιστεύω ότι οι πολίτες του νομού μας άξιζαν και αξίζουν μια διαφορετική σε ύφος και ουσία εκπροσώπηση. Η εμπιστοσύνη σας, εκτός από μέγιστη τιμή για εμένα, είναι πια και ένας μεταξύ μας δεσμός. Ο τρόπος που θα ανταποδώσω αυτήν την στήριξη είναι, θεωρώ, ξεκάθαρος πλέον. Η στιγμή θα έρθει, ελπίζω, σύντομα.

Ευχαριστώ τα μέλη του ΚΚΕ, τους φίλους και τους αρωγούς της προσπάθειάς μας για την οργανωτική, ηθική και πρακτική υποστήριξή τους. Ο χρόνος που διέθεσε η καθεμία και ο καθένας εις βάρος των επαγγελματικών, προσωπικών και οικογενειακών τους αναγκών, η εμπειρία, οι γνώσεις, ο κόπος τους και η με κάθε τρόπο ανιδιοτελής προσφορά τους, με βοήθησαν να αντιμετωπίσω την εμπειρία της πρώτης δημόσιας έκθεσης και ήταν το "καύσιμο" που είχα ανάγκη όποτε στέρευα από σωματική και ψυχική ενέργεια. Άλλωστε, όταν η κοινή προσπάθεια γίνεται ενάντια στις πιθανότητες και χωρίς την προσδοκία οποιουδήποτε στενά προσωπικού οφέλους, αυτό που μετρά είναι η έμπνευση – αυτή που δίνεις αλλά κυρίως αυτή που εισπράττεις. Αντιμετώπισα λοιπόν την συμπόρευσή μου με το κόμμα σε αυτές τις εκλογές με την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που απαιτούσαν οι περιστάσεις και το ιστορικό βάρος του πολιτικού χώρου, προβάλλοντας τα σημαντικά ζητήματα πολιτικής με σαφήνεια - έξω από τον εντυπωσιασμό, τις δημόσιες σχέσεις, την επίκληση στο θυμικό.

Ευχαριστώ τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, των φορέων, των σωματείων, των εργαζομένων που μας δέχτηκαν και μοιράστηκαν μαζί μας τα προβλήματα, τους στόχους, τις ανησυχίες και τα σχέδιά τους για τα νησιά μας, τις τοπικές κοινωνίες και τους χώρους της εργασίας τους. Ξέρουν και ξέρουμε ότι η σχέση μας δεν είναι συγκυριακή αλλά ουσιαστική και διαχρονική.

Ευχαριστώ τους δημοσιογράφους και τα Μέσα που συνέβαλαν να φτάσει το μήνυμά μας καθαρό εκεί που πολύ συχνά δυσκολευόμαστε να φτάσουμε εμείς.

Ευχαριστώ, τέλος, όσες και όσους διέθεσαν χρόνο για να βρεθούμε και να συζητήσουμε μαζί ή έδωσαν την προσοχή τους για να μας ακούσουν και να μας διαβάσουν, ακόμα και αν τελικά τούτη τη φορά δεν μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Φίλες και φίλοι,

Οι εξελίξεις της πολιτικής θα μας φέρουν σε ένα μήνα ξανά στην κάλπη.

Ο λαός αποφάσισε ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποι του και ποιοι θα κυβερνήσουν. Στις λίγες ημέρες που μεσολάβησαν από την Κυριακή είναι πλέον ξεκάθαρο και το πώς  θέλουν να κυβερνήσουν. Αυτό που μετρά πλέον είναι το τι αντιπολίτευση θα έχουν απέναντι. Η οδυνηρή εμπειρία χρόνων μας δείχνει την επιλογή.

Ζητώ και πάλι την στήριξή σας στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, τη μόνη λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση..

Ανδρέας Βλάχος

Υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων
Συμπορευόμενος με το ΚΚΕ

Πλεύση Ελευθερίας
2023: Στις Κυκλάδες 2.121 ψήφοι, στη Σαντορίνη 252 ψήφοι
2019: Στις Κυκλάδες 1.335 ψήφοι, στη Σαντορίνη 161 ψήφοι

Ο Δημήτρης Καμπανός συγκέντρωσε συνολικά 1.125 ψήφους που τον έφεραν στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου της Πλεύσης Ελευθερίας στις Κυκλάδες. Στη Σαντορίνη πήρε 158 σταυρούς από τους 161 ψηφοφόρους του κόμματος.

Ευχαριστήριο μήνυμα Δημήτρη Καμπανού

Η Πλεύση Ελευθέριας στο όνομα της συνδυάζει την θάλασσα, τη διαδραστικότητα της πορείας και τη δυνατότητα της βούλησης, της πράξης των στόχων και της προσφοράς.

Ως υποψήφιος με το "πλοίο" της Πλεύσης Ελευθέριας, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους επέλεξαν να ξεκινήσουν μαζί μας αυτό το ταξίδι και να τους υποσχεθώ προσωπικά, ότι το επόμενο μου βήμα είναι να βρεθώ μαζί τους σε δράσεις για το θαλάσσιο περιβάλλον και δράσεις που θα δίνουν ζωή στα όνειρα και τις πεποιθήσεις τους.

Οι συνάνθρωπο;i μου που επικοινώνησαν μαζί μου είτε για να με συγχαρούν γι' αυτή την απόφαση, είτε για να δηλώσουν στήριξη στο έργο της ομάδας μας και της επιλογής μας, είτε για να ευχηθούν καλή επιτυχία, δήλωναν ότι την απόφασή τους την έλαβαν χαρά, ως διέξοδο από το φορτισμένο κλίμα, βλέποντας την ανιδιοτελή προσφορά και πιστεύοντας στη σταθερή μας θέση στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.

Η απάντησή μου και η απάντηση της ομάδας μας είναι ότι μένουμε σταθεροί και διαφανείς, ανοικτοί σε όσους έχουν διάθεση να προφέρουν, καθαροί στην ψυχή και το πνεύμα, με στόχο ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον και ειδικά το θαλάσσιο περιβάλλον, δίνοντας τον αγώνα μας καθημερινά.

Δεν προσβλέπουμε, ούτε η ομάδα ούτε εγώ προσωπικά, σε θέσεις μέσα από αυτή τη διαδικασία, γιατί το μέλλον και η θέση μας είναι στο πεδίο, στις θάλασσες, στις ακτές και στην κοινωνία.

Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε με τις δυνάμεις μας, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

Σας ευχαριστούμε και συνεχίζουμε…

Δημήτρης Καμπανός

Ελεύθεροι Ξανά
2023: Στις Κυκλάδες 382 ψήφοι, στη Σαντορίνη 77 ψήφοι

Ο Γιώργος Ζυμβραγουδάκης, μοναδικός υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο των Κυκλάδων, πήρε συνολικά 259 ψήφους, εκ των οποίων οι 64 προήλθαν από τους ψηφοφόρους της Σαντορίνης.

Τώρα Όλοι Μαζί (Τ.ΟΛ.ΜΑ.)
2023: Στις Κυκλάδες 234 ψήφοι, στη Σαντορίνη 56 ψήφοι

Ο Γιώργος Πούλης με 126 ψήφους ήρθε δεύτερος μεταξύ των δύο υποψηφίων του κόμματος στις Κυκλάδες. Στη Σαντορίνη πήρε 47 ψήφους.

Βόρεια Λέγκα – Κράμα
2023: Στις Κυκλάδες 61 ψήφοι, στη Σαντορίνη 34 ψήφοι

Η Φωτεινή Ξαγοράρη απέσπασε συνολικά 34 σταυρούς, εκ των οποίων οι 16 στη Σαντορίνη.

Εθνική Δημιουργία
2023: Στις Κυκλάδες 483 ψήφοι, στη Σαντορίνη 38 ψήφοι

Ο Φίλιππος Αδαμίδης με συνολικά 171 ψήφους πήρε την πρώτη θέση μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων του συνδυασμού στις Κυκλάδες. Στη Σαντορίνη απέσπασε 15 ψήφους.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη