Σαντορίνη: Φωτογραφίες από το αρχείο Αντώνη Λαγκαδά στο καφέ Kastelana

Στο καφέ Kastelana, στην είσοδο του καστελιού του Πύργου της Σαντορίνης, φιλοξενείται αυτό τον καιρό μια σειρά φωτογραφιών του Αντώνη Λαγκαδά, που τραβήχτηκαν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες φωτογραφίες αποτελούν, από τεχνική και αισθητική άποψη, αντιπροσωπευτικά δείγματα της πρώιμης φωτογραφικής ματιάς, απεικονίζοντας σκηνές από τον αγροτικό και αστικό χώρο της εποχής.

Μια από τις φωτογραφίες του Αντώνη Λαγκαδα που εκτίθενται στο Kastelana. Κυριακή στο μοναστήρι του Προφήτη (Ηλία), Σαντορίνη 1903. © Αντώνης Λαγκαδάς – courtesy Τόνια Νούσια

Η Τόνια Νούσια αποφάσισε να επαναλειτουργήσει αυτό τo καταπληκτικό καφέ, με το νέο όνομα Κastelana και ταυτόχρονα να είναι Φωτογραφικό Κέντρο και Χώρος Εκθέσεων. Το φωτογραφικό αρχείο του Αντώνη Λαγκαδά βρέθηκε τυχαία το 1997 στο υπόγειο του ερειπωμένου οικογενειακού της σπιτιού στον Πύργο. Μέσα σε ένα ξύλινο κιβώτιο, ανάμεσα σε ξεθωριασμένες εφημερίδες, υπήρχαν κουτιά προσεκτικά τοποθετημένα και στοιχισμένα, με φωτογραφικά αρνητικά σε γυάλινες πλάκες βρωμιούχου αργύρου που αφορούν στην περίοδο 1890-1916 και που παρέμεναν θαμμένα για 80 περίπου χρόνια.

Ανεβείτε τα σκαλιά και φτάστε στην είσοδο του καστελιού του Πύργου. Η εκπληκτική θέα θα σας αποζημιώσει, θα απολαύσετε τα ποτά και τα εδέσματα που προσφέρει το καφέ και θα περιηγηθείτε στο σπάνιο αυτό φωτογραφικό αρχείο.

Για το φωτογραφικό αρχείο του Αντώνη Λαγκαδα η Τόνια Νούσια είχε συνομιλήσει με τον εκδότη του Atlantea Κώστα Κωνσταντινίδη, στο πλαίσιο της σειράς διαδικτυακών εκπομπών “Στο μεταξύ…”. Το σχετικό βίντεο είναι διαθέσιμο στο κανάλι του Atlantea στο YouTube εδώ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη