Οι φοιτητές γεωλογίας του ΑΠΘ για 24η χρονιά στη Σαντορίνη

Για 24η συνεχή χρονιά οι φοιτητές του τέταρτου έτους του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) έρχονται τη Δευτέρα 3/6/2013 στη Σαντορίνη, για την καθιερωμένη ετήσια γεωλογική Άσκηση Υπαίθρου σε θέματα Ηφαιστειολογίας, Τεκτονικής Γεωλογίας, Πετρολογίας και Γεωθερμίας.

Η ομάδα αποτελείται από 43 προπτυχιακούς φοιτητές και 3 μεταπτυχιακούς, θα παραμείνει στη Σαντορίνη για πέντε μέρες μέχρι την Παρασκευή και στη διάρκεια της παραμονής της στο νησί θα επισκεφθεί όλα τα γεωλογικά αξιοθέατα του νησιού, ενώ θα παρακολουθήσει και σχετικά σεμινάρια.

Υπεύθυνος της φετινής αποστολής είναι ο καθηγητής Σπύρος Παυλίδης, καθηγητής Γεωλογίας και Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, ενώ στους συνοδούς καθηγητές περιλαμβάνονται ο αναπληρωτής καθηγητής Ορυκτολογίας-Πετρολογίας Τριαντάφυλλος Σολδάτος, ο λέκτορας Τεκτονικής Γεωλογίας Αλέξανδρος Χατζηπέτρος και ο Δρ. Τριαντάφυλλος Κακλής.

Να σημειώσουμε ότι, ο γνωστός σε όλη τη Σαντορίνη Μιχάλης Φυτίκας, πρόεδρος του ΙΜΠΗΣ, δε θα συνοδεύει για πρώτη φορά αυτή τη φοιτητική γεωλογική αποστολή από το 1990, οπότε ήταν η πρώτη χρονιά που πραγματοποιήθηκε, καθώς θα βρίσκεται στην Πίζα της Ιταλίας όπου συμμετέχει σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο.

Σε συνεργασία με το ΑΠΘ θα συμμετέχουν φέτος και 22 φοιτητές με δύο καθηγητές τους από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα (ΗΠΑ).

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη