Γ. Βρούτσης από Σαντορίνη: Οι Κυκλάδες και τα νησιά μας είναι η προτεραιότητά μου

Παρουσίασε στις μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου - Δόθηκε έμφαση στη νησιωτικότητα ως κριτήριο κατανομής των αθλητικών πόρων

Στη Σαντορίνη βρέθηκε χθες (9/3) ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, συνοδευόμενος από τον τετράκις Ολυμπιονίκη της άρσης βαρών Πύρρο Δήμα, προκειμένου να συναντήσει και να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους των πιστοποιημένων σωματείων του Επαρχείου Θήρας. Ο κος Βρούτσης αναφέρθηκε στις εμβληματικές μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου Αθλητισμού, ενώ άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς και τις ανάγκες των σωματείων.

Στο κάλεσμα για την ανοιχτή συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι και αθλητές των αθλητικών σωματείων, αλλά και ο βουλευτής Κυκλάδων Μάρκος Καφούρος, ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος και ο Δήμαρχος Φολεγάνδρου Κυριάκος Μαρινάκης

Συγκεκριμένα μίλησε για την ένταξη της νησιωτικότητας στα κριτήρια κατανομής των αθλητικών πόρων. Ήδη υπέγραψε την πληρωμή της κατανομής του στοιχήματος σε 6.533 αθλητικά σωματεία, ύψους 22 εκατ. ευρώ, με τις καταβολές να γίνονται από την Δευτέρα 11/3, ενώ είναι η πρώτη φορά που θα καταβληθεί αυξημένη χρηματοδότηση κατά 50% σε νησιωτικά σωματεία. Επιπλέον υπάρχει ειδική μέριμνα για τα νησιά μέχρι 3.100 κατοίκους.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Μέσα στον Μάρτιο ανακοινώνεται επίσης η πλήρης ψηφιοποίηση του χώρου του αθλητισμού με τη πλατφόρμα “e-Kouros”. Ο κος Βρούτσης αναφέρθηκε ακόμα στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την ανάπτυξη του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού με κριτήρια βιωσιμότητας, μέσω της οποίας η εικόνα του αθλητικού χώρου στην Ελλάδα θα αλλάξει προς το καλύτερο και αποδοτικότερο.

Τέλος, μίλησε για την ουσιαστική συμμετοχή όλων των αθλητικών σωματείων στη δημιουργία του νέου αθλητικού νόμου μέσω των προτάσεων τους, καθώς “οφείλουμε να ακούμε προσεκτικά τους ανθρώπους του αθλητισμού και να διαβουλευόμαστε μαζί τους”.

“Από κάθε θέση ευθύνης που έχω αναλάβει στη πολιτική μου σταδιοδρομία οι Κυκλάδες και τα νησιά μας είναι η προτεραιότητα μου. Όλοι μαζί πάμε τον αθλητισμό μας ψηλότερα”, σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού σε ανάρτησή του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στης Σαντορίνη.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη