Σαντορίνη: Ιδέες Σαββατοκύριακου

Τελευταία ενημέρωση 9/3 – ώρα 14:00

Πλησιάζοντας προς το εαρινό ηλιοστάσιο, οι μέρες έχουν αρχίσει αισθητά να μεγαλώνουν και ο ήλιος σταδιακά να δύει αργότερα. Όσο και ο καιρός παραμένει ευνοϊκός, δημιουργούνται οι κατάλληλες ευκαιρίες για βόλτες και δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.

Οι παραλίες αυτή την εποχή είναι ακόμα παρθένες, χωρίς την εποχιακή κατάληψη από ξαπλώστρες και ομπρέλες. Μια βόλτα στο μεγάλο παραλιακό μέτωπο της Περίσσας και του Περίβολου για περπάτημα, τρέξιμο, παιχνίδι στη μαύρη άμμο με τα παιδιά, ή απλώς για χαλάρωση, μπορεί να αποδειχθεί άκρως αναζωογονητική. Εξάλλου όσο η φετινή τουριστική σεζόν θα αρχίσει να ανοίγει, τέτοιες στιγμές θα αρχίσουν να σπανίζουν.

Αφιερωμένη στον κόσμο του βυθού θα είναι η επόμενη συνάντηση της Φωτογραφικής Ομάδα Σαντορίνης το Σάββατο στις 19:00, στο Γυμνάσιο Φηρών. Το θέμα αυτή τη φορά είναι “Υποβρύχια φωτογραφία”. Οι συναντήσεις είναι ανοιχτές για όλους όσους ενδιαφέρονται για την φωτογραφία, ανεξάρτητα από τις γνώσεις τους ή τον φωτογραφικό τους εξοπλισμό.

Για τους φίλους του κινηματογράφου, το Villaggio στο Καμάρι έχει για αυτό το Σαββατοκύριακο τρεις ταινίες στο πρόγραμμά του. Στις 17:45 τη μεταγλωττισμένη κωμική περιπέτεια (κατάλληλη για 12+) “Σκύλος και γάτα: Μια τρελή καταδίωξη”. Στις 19:30 την ταινία τρόμου “Ένας φανταστικός φίλος” (κατάλληλη για 15+) και στις 21:15 την περιπέτεια δράσης “Dune: Μέρος Δεύτερο” (κατάλληλη για 12+).

Για το πρωί της Κυριακής στις 11:00, η Ομάδα Γυναικών Σαντορίνης και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θήρας έχουν προγραμματίσει στο Villaggio την προβολή της ταινίας “3000 νύχτες”, στέλνοντας μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών.

Σε αποκριάτικο κλίμα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Εμπορείου Περίσσας διοργανώνει στις 11:00 πάρτι μασκέ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου. Το μεσημέρι στις 16:00 είναι προγραμματισμένο το πάρτι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Φηρών, το οποίο θα γίνει στη ζυθοποιία Φτέλος, με είσοδο 15 ευρώ (με χυμό ή ποτό και finger food).

Τον πρώτο από τους τρεις “τελικούς” για την κατάληψη της πρώτης θέσης της κανονικής διάρκειας της “Dappos Basketball League” δίνουν οι Ballerz B.C, αντιμετωπίζοντας τους περσινούς πρωταθλητές, Bombayers, στο παιχνίδι που ξεχωρίζει για την 16η Αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος. Από την άλλη, τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για την είσοδό τους στα πλέι οφ δίνουν 98ers και KaMinSoon, με το νικητή να εξασφαλίζει μια θέση στην post season του πρωταθλήματος. Αναλυτικά οι αγώνες της Κυριακής, αν επιλέξετε να βρεθείτε στις κερκίδες του Κλειστού Γυμναστηρίου Σαντορίνης: 98ers – Ka Min Soon στις 15:30, Ελπίδα – Pollo Nuggets στις 17:15,  Wolves of 2 Brothers – Μάγοι του Ροζ στις 19:00, Bombayers – Ballerz B.C στις 20:45.

Για όσους επιλέξουν να δουν ταινία στο σπίτι, η Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας προτείνει την ελληνική ταινία “Πίσω από τις θημωνιές”, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Ασημίνας Προέδρου, που μόλις ανέβηκε στο Ertflix. Η ταινία σάρωσε τα βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας, αφού πρώτα κέρδισε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ένα μικρό Ελληνικό χωριό, ένα μεγάλο κύμα προσφύγων και ένα τραγικό γεγονός που οδηγεί σε προσωπικά αδιέξοδα. Πόσο μεγάλο είναι το κόστος μίας πράξης; Η συνέχεια επί της οθόνης…

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη