Οι δράσεις “Aegean mamas know best” και “Aegean Gardeners”, που διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, έρχονται την Πέμπτη 18 Απριλίου στη Σαντορίνη.

Σημείο συνάντησης για την πρώτη δράση είναι το οινοποιείο της SantoWines, στις 18:00, και το μήνυμα είναι “η νησιώτικη κουζίνα στο νησιώτικο σπίτι με τη χρήση των τοπικών προϊόντων”. 

Οι μαμάδες, οι γιαγιάδες, τα παιδιά, θα συναντήσουν τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων και των τοπικών συλλόγων για να μαγειρέψουν και να συζητήσουν για όλα αυτά που “οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα”. Τα τοπικά προϊόντα, η παραδοσιακή κουζίνα και η σύγχρονη προσέγγισή της στο σπίτι, η συμμετοχή των παιδιών στην προετοιμασία του φαγητού με όλα τα μέλη της οικογένειας, η υγιεινή διατροφή, τα αρωματικά και τα βότανα, είναι μερικά από τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης. Παράλληλα, τα παιδιά θα ασχοληθούν στο δικό τους εργαστήρι, θα φτιάξουν κουλουράκια, θα πλάσουν το δικό τους ζυμάρι.

Το πρωί της Πέμπτης 18/4 “Οι κηπουροί του Αιγαίου” θα κάνουν επισκέψεις σε σχολεία, θα μιλήσουν με τα παιδιά για τα εποχικά φρούτα και λαχανικά, τους παραδοσιακούς σπόρους, τα φυτέματα, τα αρωματικά, τα βότανα, την προσφορά τους στη διατροφή και την υγεία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here