Τον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας στο Ηράκλειο της Κρήτης επισκέφτηκε η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, με αφορμή τον απόπλου των πρώτων home-port κρουαζιερόπλοιων της χρονιάς που έχουν ως αφετηρία του ταξιδιού τους το Ηράκλειο.

Την Υπουργό υποδέχτηκε η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) και εκπρόσωποι των εργαζομένων, ενώ παρουσιάστηκαν και οι νέοι χώροι υποδοχής επισκεπτών κρουαζιέρας στην προβλήτα IV-V του λιμανιού, που σήμερα (16/4) εξυπηρετεί δύο κρουαζιερόπλοια, εκ των οποίων τα δύο είναι home-port, με περισσότερους από 6.500 επιβάτες.

Η κα Κουντουρά επεσήμανε ότι η προώθηση του Ηρακλείου ως home-port λιμανιού κρουαζιέρας μέσω κεντρικών συμφωνιών και συνεργασιών του Υπουργείου με διεθνείς και ευρωπαϊκούς ομίλους κρουαζιέρας αποτέλεσε στρατηγική επιλογή. Η άνοδος του home-porting στο Ηράκλειο τη διετία 2017-2018 ήταν μεγάλη και το Ηράκλειο αναδείχτηκε σε 2ο σημαντικότερο ελληνικό προορισμό home-port κρουαζιέρας μετά τον Πειραιά.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΗ, κο Απόλλωνα Φιλιππή, το 2018 σημειώθηκε κατακόρυφη αύξηση της επιβατικής κίνησης κρουαζιέρας στο Ηράκλειο κατά 39% σε σχέση με το 2017. Φέτος αναμένεται νέα μεγάλη αύξηση, καθώς για πρώτη φορά στο Ηράκλειο οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων θα αγγίζουν τις 200 ως το τέλος του έτους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here