20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κουντουρά: Στρατηγική επιλογή η προώθηση του Ηρακλείου ως home-port λιμανιού

Share

Τον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας στο Ηράκλειο της Κρήτης επισκέφτηκε η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, με αφορμή τον απόπλου των πρώτων home-port κρουαζιερόπλοιων της χρονιάς που έχουν ως αφετηρία του ταξιδιού τους το Ηράκλειο.

Την Υπουργό υποδέχτηκε η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) και εκπρόσωποι των εργαζομένων, ενώ παρουσιάστηκαν και οι νέοι χώροι υποδοχής επισκεπτών κρουαζιέρας στην προβλήτα IV-V του λιμανιού, που σήμερα (16/4) εξυπηρετεί δύο κρουαζιερόπλοια, εκ των οποίων τα δύο είναι home-port, με περισσότερους από 6.500 επιβάτες.

Η κα Κουντουρά επεσήμανε ότι η προώθηση του Ηρακλείου ως home-port λιμανιού κρουαζιέρας μέσω κεντρικών συμφωνιών και συνεργασιών του Υπουργείου με διεθνείς και ευρωπαϊκούς ομίλους κρουαζιέρας αποτέλεσε στρατηγική επιλογή. Η άνοδος του home-porting στο Ηράκλειο τη διετία 2017-2018 ήταν μεγάλη και το Ηράκλειο αναδείχτηκε σε 2ο σημαντικότερο ελληνικό προορισμό home-port κρουαζιέρας μετά τον Πειραιά.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΗ, κο Απόλλωνα Φιλιππή, το 2018 σημειώθηκε κατακόρυφη αύξηση της επιβατικής κίνησης κρουαζιέρας στο Ηράκλειο κατά 39% σε σχέση με το 2017. Φέτος αναμένεται νέα μεγάλη αύξηση, καθώς για πρώτη φορά στο Ηράκλειο οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων θα αγγίζουν τις 200 ως το τέλος του έτους.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη