Ολιγομελή τμήματα ΕΠΑΛ και ελλείψεις στα σχολεία στη συνάντηση Φ. Φόρτωμα – Σ. Ζαχαράκη

Συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κα Σοφία Ζαχαράκη, είχε χθες (17/9) ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Φίλιππος Φόρτωμας, προκειμένου να την ενημερώσει για θέματα παιδείας που αφορούν τα σχολεία του νομού Κυκλάδων.

Με αφορμή τη μη έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων σε Επαγγελματικά Λύκεια σε Πάρο, Σύρο, Νάξο, Κέα, Άνδρο, Σαντορίνη και Τήνο, ο κος Φόρτωμας, ζήτησε να επανεξεταστούν οι περιπτώσεις που αφορούν τα παραπάνω σχολεία και να εγκριθεί η λειτουργία των προτεινόμενων ειδικοτήτων, δεδομένων και των ειδικών συνθηκών της νησιωτικότητας, προκειμένου οι μαθητές των σχολείων αυτών να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους.

“Πέρα από το γεγονός ότι ακυρώνεται στην πράξη η ισότητα στις ευκαιρίες εκπαίδευσης, αποδομείται το Δημόσιο σχολείο, καθώς πλήττεται η τεχνική εκπαίδευση και καταστρατηγείται η έννοια της νησιωτικότητας και του δυσπρόσιτου” είχε επισημάνει ο κος Φόρτωμας σε προηγηθείσα επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε επίσης το πρόβλημα με τα κενά και τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό που παρουσιάζονται σε σχολεία τόσο της Πρωτοβάθμιας, όσο και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα νησιά των Κυκλάδων.

Η κα Ζαχαρχάκη ενημέρωσε τον κο Φόρτωμα ότι έχει πλήρη εικόνα για τα ελλείμματα που εντοπίζονται στα σχολεία του νομού και τον διαβεβαίωσε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου παρακολουθεί από κοντά τα ζητήματα στις σχολικές μονάδες των νησιών και έχει λάβει τα μέτρα της ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά το ταχύτερο δυνατό.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη