14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οργίλη δήλωση Σιγάλα για τις “ανοιχτές πόρτες” του Δημάρχου

Share

Για όψιμο ενδιαφέρον προς τα προβλήματα των Θηραίων πολιτών κατηγορεί ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Σαντορίνη Θηρασία Ενότητα Αλλαγή, Αντώνης Σιγάλας, τον Δήμαρχο Θήρας, Αναστάσιο-Νικόλαο Ζώρζο, με αφορμή την καθιέρωση της “Ωρας του πολίτη” από τον δεύτερο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κος Σιγάλας έχει ως εξής:

“Αφού κράτησε επί 3 χρόνια κλειστές ερμητικά τις πόρτες του Δημαρχείου για τον Θηραϊκό Λαό, ο Δήμαρχος με ανακοίνωση σήμερα ενημερώνει ότι θα δέχεται τους πολίτες δυο φορές την εβδομάδα για να συζητά μαζί τους όπως λέει θέματα που τους αφορούν χωρίς προηγουμένως να συνεννοούνται με το γραφείο του.

Περιμέναμε αυτή την μεταμόρφωση πάλι του κυρίου Ζώρζου. Λίγους μήνες πριν από τις εκλογές φόρεσε πάλι τον μανδύα του φιλολαϊκού Δήμαρχου, βάζει για λίγο στο περιθώριο τους αυλικούς του και ετοιμάζεται για την μεγάλη αντεπίθεση.

Τρία χρόνια πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες στο Δήμο, εξυφαίνονταν και υλοποιούνταν από τον κ. Ζώρζο και τους κρυφούς συμβούλους του σχέδια, όπως το Διάταγμα Σηφουνάκη και η απαξίωση κάθε ακινήτου στη Σαντορίνη, το σταμάτημα κάθε οικοδομικής δραστηριότητας, το πισωγύρισμα στην ανάπτυξη και την προοπτική του τόπου μας, το σχέδιο απαξίωσης της  νεολαίας του νησιού με απώτερο σκοπό να οδηγηθεί στην ανεργία, το σχέδιο για την εγκατάλειψη των Θηραίων της τρίτης ηλικίας και τέλος την πλήρη αδιαφορία τους στην αγωνία εκατοντάδων οικογενειών στο νησί οι οποίες προσπαθούν όπως όπως να τα βγάλουν πέρα.

Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια ο κ. Ζώρζος δεν φρόντισε να δημιουργήσει ούτε μια νέα θέση εργασίας στο νησί. Αντίθετα, φρόντισε να καταργηθούν πάνω από 200 θέσεις δίνοντας σε ιδιώτες εργολάβους εργασίες που έκανε ο Δήμος, με άμεσο αποτέλεσμα να απασχολούνται λιγότεροι εργαζόμενοι με μισθούς πείνας και να μπαίνουν σε διάφορες τσέπες ιδιωτών δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ήταν λοιπόν φυσικό επακόλουθο να φτάσει στο Δημαρχείο η αγανάκτηση του κόσμου και η αντίθεσή του στην πολιτική του κ. Ζώρζου και της αυλής του. Οι επικοινωνιολόγοι του, του συνιστούν 8 μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές να αλλάξει πολιτική και να γίνει τώρα πιο φιλολαϊκός. Να βγάλει τη γραβάτα και να δείξει ότι ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του απλού πολίτη. Να αφήσει τις γαστρονομίες και να ασχοληθεί με τις αδικίες που έχουν γίνει σε βάρος εκατοντάδων Δημοτών.

Όμως οι επικοινωνιολόγοι του κ. Ζώρζου φαίνεται πως δεν ξέρουν πως απευθύνονται σε ανθρώπους και όχι σε ψευτοκεφτέδες, τοματάκια και φάβα. Νομίζουν ότι μέσα σε πέντε μήνες θα μετατρέψουν την δυσαρέσκεια των πολιτών σε αγάπη για την ομάδα του κ. Ζώρζου.

Πλανώνται πλάνην οικτράν… Το δήθεν υψηλού επιπέδου και υψηλής κουλτούρας λεφούσι του κ. Ζώρζου πρέπει να γνωρίζει ότι οι Θηραίοι έχουν και αξιοπρέπεια και μνήμη. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Ζώρζος ότι απέναντί του έχει θυμωμένους και απογοητευμένους πολίτες που τους παραπλάνησε και όπως έχει πει και ο Πλάτων “Η πιο πικρή απογοήτευση που νιώθεις είναι όταν προσφέρεις καλοσύνη και σου την ανταποδίδουν με την αδικία.”

Όμως “Ήγγικεν η ώρα” αγαπητοί συμπολίτες. Τελειώνουμε σε λίγους  μήνες με την θλιβερή ομάδα του κ. Ζώρζου και μια νέα μέρα θα ξημερώσει για τον τόπο μας.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη