Ορκίστηκε το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου

Γιώργος Χατζημάρκος: “Σας καλώ όλους, στον υπέροχο κόσμο της πολιτικής της Ευθύνης,  της Συνέπειας και της Αφοσίωσης”

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στην Ευθύνη, σε κάθε μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και σε κάθε πολίτη του Νοτίου Αιγαίου απήθυνε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, κατά την ομιλία του στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 31 Αυγούστου, στον εμβληματικό χώρο του θεάτρου “Απόλλων” στην Ερμούπολη της Σύρου, ανοίγοντας έτσι τον νέο κύκλο περιφερειακής διακυβέρνησης.

“Η τυπική υποχρέωση – κατά τα προβλεπόμενα από το νόμο –  της ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίουν είναι μόνον η αφορμή. Η ουσία βρίσκεται στο να δηλώσουμε εμφατικά τη βούλησή μας για διαρκή προσπάθεια για το καλό και την προκοπή του τόπου μας, η ανάπτυξη του οποίου οφείλει να αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του καθενός από εμάς. Πρωτίστως των αιρετών αλλά και όλων των θεσμικών εκπροσώπων της κοινωνίας και της οικονομίας. Αλλά και όλων των πολιτών” ανέφερε μεταξύ των άλλων ο Περιφερειάρχης, σε μια ομιλία κατ’ εξοχήν πολιτική, μέσω της οποίας σκιαγράφησε το πλαίσιο της νέας περιόδου διακυβέρνησης του Νοτίου Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης και το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο ορκίστηκαν ενώπιον  της θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου, Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σύρου, κ.κ. Δωρόθεου Β’, και  Επισκόπου Καθολικών, κ.κ. Πέτρου Στεφάνου, παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, του Υφυπουργού Τουρισμού, Μάνου Κόνσολα, του βουλευτή Δωδεκανήσου, Βασίλη Υψηλάντη, των βουλευτών Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα, Κατερίνας Μονογυιού και Νίκου Συρμαλένιου, του δημάρχου Σύρου, Νικολάου Λειβαδάρα, του δημάρχου Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, του Δημάρχου Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη, του δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά, του δημάρχου Αμοργού, Λευτέρη Καραΐσκου, του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Πολύκαρπου Πολυχρονάκη, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς επίσης και εκπροσώπων των παραγωγικών και κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, δηλώνοντας “πολιτικός από επιλογή”, στην ομιλία του έδωσε έμφαση στην ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, ως ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής που ακολούθησε κατά την πρώτη θητεία του στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και κάλεσε όλους να συμπορευθούν προς την ίδια κατεύθυνση και στον νέο κύκλο περιφερειακής διακυβέρνησης, ως προϋπόθεση διαμόρφωσης ενός καλύτερου μέλλοντος για τον τόπο.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κου Χατζημάρκου είναι διαθέσιμο εδώ.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη