Τη μελέτη του έργου “Αποπεράτωση νέου κτηρίου Λυκείου”, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας κατά την πρόσφατη (3/4/2019) συνεδρίασή του.

Η τεχνική έκθεση της εν λόγω μελέτης αναφέρει αναλυτικά:

“Η παρούσα τεχνική έκθεση αφορά στις εργασίες που προβλέπονται να πραγματοποιηθούν για την αποπεράτωση υπάρχοντος διώροφου, με τμήμα ισόγειου, κτιρίου με χρήση εκπαιδευτηρίου (Γενικό Λύκειο Θήρας) καθώς και τις εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

Το κτήριο που βρίσκεται σε οικόπεδο επιφανείας 1.744,16 τμ. στην εντός σχεδίου περιοχή της δημοτικής κοινότητας Φηρών του δήμου Θήρας και αποτελείται από ένα διώροφο τμήμα το οποίο είναι και το κυρίως κτίριο στο οποίο θα φιλοξενηθούν 6 αίθουσες διδασκαλίας (τρεις στο ισόγειο και τρεις στον όροφο) και από ένα δεύτερο ισόγειο τμήμα στην Βόρεια πλευρά του κυρίως κτηρίου, στο οποίο θα έχουμε τουαλέτες αγοριών και κοριτσιών με ανεξάρτητες εισόδους.

Ανάμεσα στο κτήριο των τουαλετών και στο κύριο κτίριο του συγκροτήματος υπάρχει μια μικρή αποθήκη-λεβητοστάσιο. Στην Ανατολική και στην Δυτική πλευρά των WC του συγκροτήματος κατασκευάζονται δύο ημιυπαίθριοι χώροι με εμβαδόν 11,16 τμ. και 11,78 τμ. αντίστοιχα. Το εμβαδόν του ορόφου του κεντρικού κτηρίου είναι 167,26 τμ, ενώ υπάρχει και ένας ημιυπαίθριος χώρος στην νότια πλευρά (όπου αυλίζονται οι αίθουσες) με επιφάνεια 39,60 τμ.

Η επικοινωνία του ορόφου με το ισόγειο και τον ελεύθερο χώρο γίνεται με την βοήθεια εξωτερικού αλλά σκεπαστού κλιμακοστασίου με ενδιάμεσο πλατύσκαλο εμβαδού 27,91 τ.μ. Στο ισόγειο το οποίο έχει το ίδιο εμβαδόν με τον όροφο (167,26 τμ) υπάρχουν τρεις αίθουσες διδασκαλίας όμοιες με αυτές του ορόφου. Επίσης υπάρχει και ο ημιυπαίθριος χώρος της Νότιας πλευράς όμοιος με αυτόν του ορόφου με επιφάνεια 39,60 τμ. Το εμβαδόν του κτηρίου των WC και του λεβητοστασίου είναι 61,21 τμ.

Στον περιβάλλοντα χώρο του οικοπέδου δημιουργούμε δυο επίπεδα λόγω της κλίσης του φυσικού εδάφους. Το ένα επίπεδο είναι αυτό της άμεσης αύλησης των αιθουσών το οποίο προεκτείνεται κατά 3,00 μ. από το τέλος του ημιυπαιθρίου της νότιας πλευράς προς την νότια πλευρά του οικοπέδου και τη δημοτική οδό. Σε όλο το μέτωπο του επιπέδου αυτού υπάρχουν σκαλιά, τα οποία λόγω της υψομετρικής διαφοράς του φυσικού εδάφους ξεκινούν στην Δυτική άκρη του κτιρίου με ένα σκαλοπάτι και καταλήγουν στην Ανατολική άκρη του κτιρίου τέσσερα σκαλιά. Το ίδιο αυτό επίπεδο επεκτείνεται στην Ανατολική πλευρά του οικοπέδου και μέχρι το όριο του οικοπέδου. Το δεύτερο επίπεδο είναι κεκλιμένο σύμφωνα με το φυσικό έδαφος του οικοπέδου το οποίο καταλήγει στη στάθμη της δημοτικής οδού.

Οι εργασίες που προβλέπονται να πραγματοποιηθούν για την αποπεράτωση του έργου είναι κυρίως οικοδομικές (χωματουργικά, σκυροδετήσεις, τοιχοδομές, επιχρίσματα, επενδύσεις, επιστρώσεις και κουφώματα) καθώς και ηλεκτρομηχανολογικές (ηλεκτρικά, υδραυλικά, θέρμανση).”

Διαφήμιση

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here