ΕΕΚΦΝ: Όχι στη συγκρότηση δεύτερου οργάνου για την κρουαζιέρα

Την αντίθεσή της απέναντι στη σύσταση “Συμβουλίου Ανάπτυξης Κρουαζιέρας”, που περιλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού, εκφράζει η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ). Όπως ανέφερε χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού, ο ρόλος του Συμβουλίου θα είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα και προβλέπεται η εκπροσώπηση όλων των συναρμόδιων υπουργείων σε επίπεδο γενικών γραμματέων, καθώς και η συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων.

Η ΕΕΚΦΝ υπενθυμίζει ότι από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής έχει ανασυγκροτηθεί η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας, στην οποία προβλέπεται συμμετοχή εκπροσώπων Κυβερνητικών παραγόντων οκτώ συναρμόδιων Υπουργείων, συμπεριλαμβανομένου και του Υπουργείου Τουρισμού. Στο όργανο αυτό, με Πρόεδρο τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, συμμετέχουν εκπρόσωποι Φορέων αποκλειστικά από τον εθνικό χώρο, όπως επιτάσσει ο σκοπός και η πολιτική των θεμάτων που αφορούν δραστηριότητα της κρουαζιέρας στην ελληνική επικράτεια.

“Η διαδικασία συγκρότησης από το Υπουργείο Τουρισμού άλλου οργάνου για την κρουαζιέρα, όπως ονομάζεται Συμβούλιο Ανάπτυξης Κρουαζιέρας, χωρίς τις απόψεις του Εθνικού Φορέα του κλάδου – της Ένωσής μας, προκαλεί απορία, ως προς την κίνηση του κου Υπουργού Τουρισμού, τη στιγμή που ήδη υπάρχει και λειτουργεί τέτοιο όργανο, με πλήρη δομή στους μηχανισμούς εξέτασης των θεμάτων και το Υπουργείο Τουρισμού συμμετέχει με εκπρόσωπό του”, σημειώνει η ΕΕΚΦΝ.

Για τον λόγο αυτό, η ΕΕΚΦΝ ζήτησε από τους αρμόδιους Κυβερνητικούς Φορείς η αποφυγή συγκρότησης και άλλου οργάνου για τον ίδιο σκοπό, “με ενέργεια που έχει επείγοντα χαρακτήρα και είναι βέβαιο ότι θα περιπλέξει τα πράγματα, τη στιγμή που γίνεται προσπάθεια να μπορέσει να μπει σε τάξη το όλο θέμα της σωστής λειτουργίας της κρουαζιέρας στον εθνικό μας χώρο”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη