Τα πολλά πρόσωπα της εμπειρίας “Νότιο Αιγαίο” είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι ταξιδιώτες που το μεσημέρι της Παρασκευής 29/3 βρέθηκαν στον χώρο των αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργάνωσε μια μεγάλη γιορτή χρωμάτων, γεύσεων και ήχων από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος “Fly me to the Moon-Sounds Greek to Me!”, που υλοποιείται με τη συνεργασία του ΔΑΑ και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό προβολής του Νοτίου Αιγαίου, που υλοποιεί η Περιφέρεια, αναδεικνύοντας μέσα από πρωτότυπες εκδηλώσεις το πολυπρόσωπο και το πολυδιάστατο της εμπειρίας που προσφέρουν τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου στους επισκέπτες τους.

Οι ταξιδιώτες “ξεναγήθηκαν” στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, που ξεδίπλωσαν το φυσικό κάλλος, την πολιτισμική ταυτότητα, τη γαστρονομία, τα ήθη και τα έθιμα, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, αλλά και τη σύγχρονη εικόνα τους.

Πολιτισμός-Παράδοση-Γαστρονομία ήταν το τρίπτυχο που αναδείχτηκε μέσα από τις δράσεις που παρουσιάστηκαν στην διάρκεια της εκδήλωσης, με οικοδεσπότη τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, προσελκύοντας το ενδιαφέρον και την προσοχή των ταξιδιωτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν την κουζίνα του Νοτίου Αιγαίου, μέσα από τον εντυπωσιακό μπουφέ με τοπικά προϊόντα που δημιούργησε  η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, να γνωρίσουν την τέχνη μαρμαροτεχνίας της Τήνου και να απολαύσουν νησιώτικα ακούσματα και χορούς.

Παρούσα ήταν και η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου, Πρέσβειρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019.

Το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Πειραιώς, που αποτελεί μοναδικό παράδειγμα παρουσίασης της τεχνολογίας του μαρμάρου, μοιράστηκε τα μυστικά σμίλευσης του υλικού με “live” επεξεργασία του από τον τοπικό Διαχειριστή του Μουσείου, ενώ ιδιαίτερο τόνο έδωσε το χορευτικό συγκρότημα παραδοσιακών χορών, υπό τους ήχους του παραδοσιακού σαντουριού, του Γιώργου Καμίτση από την Πάτμο.

“Παρουσιάζουμε τα νησιά μας και τη μοναδική γαστρονομική και πολιτιστική κληρονομιά μας στο ελληνικό και ξένο κοινό και τους καλούμε να έρθουν και νιώσουν τη μοναδική φιλοξενία μας. Περήφανοι για τα νησιά και τους νησιώτες μας, περήφανοι για το μοναδικό Αιγαίο μας!” δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, από τον χώρο της εκδήλωσης.

Φεύγοντας οι επισκέπτες  έπαιρναν μαζί τους την εμπειρία του Νοτίου Αιγαίου, μέσα από μια αναμνηστική φωτογραφία του photo booth της Περιφέρειας,  με φόντο τα νησιά των ονείρων τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here