20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Aegean: Παραλαβή του πρώτου A320neo από την Airbus

Share

Το πρώτο από τα 46 νέα αεροσκάφη της οικογένειας A320neo και Α321neo που έχει παραγγείλει από την Airbus παρέλαβε χθες (19/12/19) η Αegean. Η αρχική παραγγελία 30 αεροσκαφών τον Ιούνιο του 2018 επεκτάθηκε με 16 ακόμα αεροσκάφη, χάρη στην υποστήριξη χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Η συνολική αξία των αεροσκαφών ανέρχεται σε 6 δισ. δολάρια σε τιμές καταλόγου και αναμένεται να παραληφθούν ως το 2024. Η συμφωνία με την Airbus αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και ανοίγει μια νέα σελίδα δημιουργίας στην 20ετή αναπτυξιακή πορεία της Aegean.

Το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκπαίδευσης και προετοιμασίας υποστήριξης για τα νέα αεροσκάφη, με στόχο την ένταξή τους στον στόλο της εταιρείας, ώστε να πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους δρομολόγια στα μέσα Φεβρουαρίου. Σημειώνεται, ότι έως τον Ιούλιο του 2020, η εταιρεία θα παραλάβει συνολικά έξι αεροσκάφη του νέου τύπου, για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του δικτύου της σε συνολικά 155 προορισμούς, 19.2 εκ θέσεις και 65 αεροσκάφη για το 2020.

Τα νέα αεροσκάφη Α320neo, εξοπλισμένα με τη νέα γενιά κινητήρων GTFTM της Pratt & Whitney, συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών CO2 και NOx, ανά πτήση και ανά επιβάτη, ενώ περιορίζουν ιδιαίτερα σημαντικά και το αποτύπωμα θορύβου. Παράλληλα με τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμων, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας αλλά και αυξάνουν την εμβέλεια πτήσης με δυνατότητα πρόσβασης σε νέους προορισμούς. Τέλος, θα αποτελέσουν επίσης μια εξαιρετική πλατφόρμα για τη σταδιακή ανάπτυξη νέων, κυρίως ψηφιακών, υπηρεσιών προς τους επιβάτες της εταιρείας.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean ανέφερε: “Η παραλαβή του πρώτου υπερσύγχρονου αεροσκάφους Airbus A320neo αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξή & την ανταγωνιστικότητα μας τα χρόνια που ακολουθούν. Η AEGEAN διαθέτει ήδη σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο σε θέσεις & προορισμούς που είχε ποτέ ελληνική αεροπορική εταιρεία και συνεχίζουμε συστηματικά να επενδύουμε στην περαιτέρω επέκτασή του. Για τους ανθρώπους μας, τα νέα αεροσκάφη είναι παράλληλα μια νέα πλατφόρμα, για να δημιουργήσουμε καινοτόμες υπηρεσίες προς τους επιβάτες μας αλλά και μια νέα αφετηρία με νέες δυνατότητες για την δική τους εξέλιξη”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar after sunset

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη