Συμφωνία Aegean και Pratt & Whitney για κινητήρες νέας γενιάς

(Από αριστερά): Ο Πρόεδρος της ΑΕGEAN, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, ο Senior Vice President Sales, Marketing και Customer Support της Pratt & Whitney, κ. Rick Deurloo, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, κ. Δημήτρης Γερογιάννης και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey R. Pyatt

Λίγους μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας-μαμούθ με την Airbus για την αγορά έως και 42 αεροσκαφών τύπου Α320 neo, ύψους 5 δισ. δολαρίων σε τιμές καταλόγου, η Aegean προχώρησε σε υπογραφή προσυμφώνου (Memorandum of Understanding) με την Pratt & Whitney για τον εξοπλισμό έως και 62 αεροσκαφών A320neo με τους κινητήρες GTF™. Με την κίνηση αυτή, η εταιρεία επεκτείνει την ήδη επιτυχημένη συνεργασία της με την Pratt & Whitney, η οποία έχει ήδη εξοπλίσει το στόλο των 49 αεροσκαφών της οικογένειας Α320 που διαθέτει σήμερα η Aegean, με κινητήρες V2500®.

H οικογένεια κινητήρων GTF της Pratt & Whitney αποτελεί τη νέα γενιά κινητήρων εμπορικών αεροσκαφών. Οι κινητήρες GTF™ αποτελούν την οικονομικότερη και πλέον φιλική προς το περιβάλλον διαθέσιμη στην αγορά λύση. Από την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας τους στις αρχές του 2016, οι κινητήρες GTF έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμων κατά 16%, τις εκπομπές NOx κατά 50% σε σχέση με το ρυθμιστικό πρότυπο, και το αποτύπωμα θορύβου κατά 75%. Σήμερα, περισσότερα από 290 αεροσκάφη σε 32 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο είναι εξοπλισμένα με κινητήρες GTF™.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Pratt & Whitney θα παρέχει επίσης στην Aegean τις υπηρεσίες συντήρησης των κινητήρων μέσω μακροχρόνιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας υπηρεσίες συντήρησης υψηλής ποιότητας για τους κινητήρες νέας τεχνολογίας.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την υπογραφή του προσυμφώνου: “Η επιλογή των κινητήρων GTF™ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην μακροχρόνια συνεργασία μας με την Pratt & Whitney. Τα αεροσκάφη μας θα είναι εξοπλισμένα με κινητήρες της νεότερης και πλέον εξελιγμένης τεχνολογίας. Η συμφωνία αυτή αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση της αποδοτικότητας της Εταιρείας μας μέσω εξοικονόμησης στην κατανάλωση καυσίμων, καθώς και της βελτίωσης του κόστους μέσω της μακροχρόνιας σύμβασης συντήρησης των κινητήρων, η οποία αποτελεί κομμάτι αυτής της συμφωνίας”.

Από την πλευρά του ο κ. Rick Deurloo, Senior Vice President of Sales, Marketing and Customer Support, της Pratt & Whitney σημείωσε: “Δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε ακόμα πιο υπερήφανοι που γιορτάζουμε την επέκταση της μακρόχρονης συνεργασίας μας με την Aegean, μια σχέση που ξεκίνησε από την αρχή της αεροπορικής εταιρείας το 1999. Ο κινητήρας GTF έχει φέρει την επανάσταση στην τεχνολογία του κλάδου των αερομεταφορών και θα προσφέρει στην Aegean αποδεδειγμένη απόδοση και περιβαλλοντικά οφέλη. Μας τιμά το γεγονός ότι θα εξοπλίσουμε και υποστηρίξουμε το νέο στόλο της οικογένειας A320neo της Aegean στο μέλλον”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη