20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παραμένει το Olympus στον Αθηνιό – Πλωτά φράγματα για την προστασία από ρύπους

Κινήθηκε η διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων

Share

Νεότερη ενημέρωση έδωσε στην δημοσιότητα το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σχετικά το επιβατηγό-οχηματαγωγό ”OLYMPUS”, σημαίας Κύπρου, που κατέπλευσε με ρήγμα, μετά από πρόσκρουση σε βράχια, στον Αθηνιό της Σαντορίνης, το πρωί της Πέμπτης 1/8/19.

Σύμφωνα με την παραπάνω ενημέρωση αναπτύχθηκε αυθημερόν από την ανάδοχο εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων και προστασίας περιβάλλοντος περιμετρικά του πλοίου πλωτό φράγμα συνολικού μήκους 400 μέτρων καθώς και δύο απορροφητικά μαξιλάρια για προληπτικούς λόγους. Στη συνέχεια, τις πρωινές ώρες της 2/8/19, εντοπίστηκαν εντός του φράγματος ρύποι πετρελαιοειδών και σκωριά, ενώ τοποθετήθηκε δεύτερη σειρά πλωτού φράγματος μήκους 160 μέτρων, απορροφητικές πετσέτες και επιπλέον απορροφητικά φράγματα, προκειμένου να διασφαλιστεί η περιοχή με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

[adning id="140787"]

Επίσης, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε την 2/8/19 από εξουσιοδοτημένο Επιθεωρητή “Κύριου Γραφείου Επιθεώρησης Paris MοU Σύρου”, με τη συνδρομή δύο προσοντούχων επιθεωρητών – ναυπηγών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στο πλαίσιο εφαρμογής ”Paris MoU”, διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις / παρατηρήσεις στον τομέα των Διεθνών Συμβάσεων:
– Safety of Life at Sea (SOLAS)
– Load Lines
– Maritime Labour Convention (MLC) 2006
– International Convention for the Prevention of Pollution from Ships (MARPOL) και
– International Safety Management (ISM) Code
οι οποίες δικαιολογούν την κράτηση του πλοίου. Στο πλαίσιο αυτό, από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.

[adning id="140788"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη