Σε ετοιμότητα το Λιμενικό για το ρήγμα στο “Olympus”

Οι επιβάτες ενημέρωσαν τηλεφωνικά για την προσάραξη

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, σχετικά με τη ζημιά που υπέστη το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ “Olympus” πριν τον κατάπλου του στη Σαντορίνη σήμερα (1/8) το πρωί, το Λιμεναρχείο Θήρας ενημερώθηκε για πιθανή προσάραξη μετά από τηλεφωνική καταγγελία επιβατών

Αφού αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 52 επιβάτες -όλοι καλά στην υγεία τους- και τα 10 οχήματα (8 φορτηγά και 2 ΙΧ), διενεργήθηκε επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και ιδιώτη δύτη, μετά την ολοκλήρωση της οποίας διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρωγμών και ανοιγμάτων μεγάλου μήκους στον εξωτερικό πυθμένα του διπύθμενου πλοίου. Από το Λιμεναρχείο Θήρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “Olympus” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας μετά από ζημιά, ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Από το Ναυτικό Τομέα του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Συντονισμού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έχει ήδη ζητηθεί από την αρμόδια Λιμενική Αρχή να βρίσκονται σε ετοιμότητα πλωτά και χερσαία μέσα καθώς και τα προσφερόμενα σκάφη, προκειμένου να παράσχουν τη συνδρομή τους σε περίπτωση που το πλοίο μεταπέσει σε κατάσταση κινδύνου. Επίσης εάν απαιτηθεί, θα εφαρμοστεί το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον Πειραιά για Μήλο-Θήρα-Ρέθυμνο. Από τους 52 επιβάτες, οι 39 είχαν προορισμό το Ρέθυμνο, οι οποίοι μαζί με 4 ακόμα που ανέμεναν προς επιβίβαση στη Σαντορίνη, πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Νεότερη ενημέρωση 4/8 – ώρα 19:00
Παραμένει το Olympus στον Αθηνιό – Πλωτά φράγματα για την προστασία από ρύπους

[adning id="140783"]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη