17 C
Santorini
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τουριστικές επιχειρήσεις: Παράταση έως 31/12 για τα voucher από ακυρώσεις πελατών λόγω πανδημίας

Share

Παράταση μέχρι τις 31/12/2022 δρομολογείται για τα πιστωτικά σημειώματα που χορηγήθηκαν από τουριστικές επιχειρήσεις στους πελάτες τους και αφορούν συμβάσεις που καταγγέλθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τις 25/2/2020 έως και τις 30/9/2020.

Συγκεκριμένα, στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημειώνεται ότι “οι τουριστικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να παρουσιάζουν ζητήματα βιωσιμότητας που οφείλονται στην αρνητική οικονομική επίδραση της πανδημίας του COVID-19”.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Συγκεκριμένα η διάταξη αναφέρει τα εξής:

Άρθρο 10
Κατ’ εξαίρεση ρυθμίσεις περί καταγγελίας συμβάσεων μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων και των πελατών τους για την παροχή τουριστικών υπηρεσιών – Τροποποίηση παρ. 3 άρθρου εβδομηκοστού της από 13.4.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

Στην παρ. 3 του άρθρου εβδομηκοστού της από 13.4.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 84), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4690/2020 (Α’ 104), τροποποιείται το δεύτερο εδάφιο, ως προς τις ημερομηνίες λήξης της ισχύος των πιστωτικών σημειωμάτων, και η παρ. 3 διαμορφώνεται ως εξής:

“3. Εάν, κατόπιν της κατά την παρ. 1 καταγγελίας, η τουριστική επιχείρηση υποχρεούται να επιστρέφει στον πελάτη οποιοδήποτε ποσό που ο πελάτης έχει καταβάλει ως προκαταβολή, εγγύηση, αρραβώνα, μερική ή ολική εξόφληση ή με οποιαδήποτε άλλη μορφή για την εκτέλεση της σύμβασης, η τουριστική επιχείρηση δύναται, κατά παρέκκλιση των κατά περίπτωση εφαρμοστέων διατάξεων σύμβασης ή νόμου, να προσφέρει στον πελάτη αντί της επιστροφής χρημάτων ισόποσο πιστωτικό σημείωμα ισχύος δεκαοκτώ (18) μηνών από την ημερομηνία έκδοσής του. Τα ισόποσα πιστωτικά σημειώματα της παρ. 2, των οποίων η ισχύς έληξε ή λήγει έως και την 30η.6.2022, παρατείνονται από τη λήξη τους έως και την 31η.12.2022”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη