Σαντορίνη: Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων του 2019

Γενική άποψη της ΣαντορίνηςΤην απόφαση για παράταση της κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θήρας υπέγραψε χθες (24/8) ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Ο Δήμος Θήρας κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις αρχές Μαρτίου 2019, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών (πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.λπ.) που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι κ.ά.) που εκδηλώθηκαν στις 24-25/2/2019.

Έκτοτε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης παρατείνεται ανά τρίμηνο ή εξάμηνο, με την τελευταία παράταση να έχει δοθεί στις 25/2/21. Η τωρινή παράταση, που θα ισχύει μέχρι τις 28/2/22, δόθηκε καθώς προηγήθηκαν έγγραφα του Δήμου Θήρας (19/8/21) και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (20/8/21), σύμφωνα με τα οποία το έργο διαχείρισης των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Φεβρουαρίου 2019 δεν έχει ολοκληρωθεί.

Αν δε δοθεί άλλη παράταση, μετά τις 28/2/22 και χωρίς νέο έγγραφο, θα γίνει άρση της παραπάνω κατάστασης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για την περιοχή.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη