20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παρατείνεται η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών στις ΔΟΥ έως 26/6/2015

Share

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Λήγει σήμερα Τρίτη, 26 Μαΐου 2015, η ρύθμιση φορολογικών χρεών προς το Δημόσιο σύμφωνα με την πρόβλεψη του ν. 4321/2015.

Με ημερομηνία ενημέρωσης από τις Τράπεζες την περασμένη Παρασκευή, 22-05-2015, 505.000 φορολογούμενοι, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις , ρύθμισαν χρέη συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

Στις 38 ημέρες διάρκειας της ρύθμισης μέχρι σήμερα, ωστόσο, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ξεπέρασαν τις 700.000 κι αφορούν ρύθμιση χρεών άνω των 5 δισ. ευρώ. Αν κι ένας αριθμός απ’ αυτές τις αιτήσεις τελικά δεν θα «κλείσει», είναι ολοφάνερο ότι η ανταπόκριση στη ρύθμιση του ν.4321/2015 έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες και με τα ληξιπρόθεσμα χρέη αποκλειστικά έναντι της Φορολογικής Διοίκησης να έχουν εκτιναχθεί στο 40% του ΑΕΠ, αποτυπώνεται έτσι η βαθιά κοινωνική ανάγκη για απαλλαγή απ’ την ασφυκτική αιχμαλωσία των χρεών, για μια επανεκκίνηση της οικονομίας που θα επιτρέψει να παραμείνουν όλοι ενήμεροι και, βέβαια, για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα.

Μετά από κύμα αιτημάτων προς το Υπουργείο Οικονομικών και παραστάσεις φορέων, μεταξύ των οποίων και των ενώσεων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων, της ΓΣΕΒΕ και της ΕΣΕΕ, αποφασίστηκε να υπάρξει μια- τελευταία- παράταση της ρύθμισης έως και τις 26 Ιουνίου 2015.

Ιδιαίτερη φροντίδα χρειάζεται να επιδειχθεί αυτό το διάστημα, παρά τον τεράστιο φόρτο δουλειάς σε «λαβωμένες» ΔΟΥ, ώστε πολίτες κι επιχειρήσεις με κατάσχεση των τραπεζικών τους λογαριασμών, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη ρύθμιση, να μπορέσουν να το κάνουν, μεταφέροντας εγκαίρως τα αναγκαία ποσά από τα τραπεζικά ιδρύματα, σύμφωνα και με την πρόβλεψη του άρθρου 4 του ν.4328/2015».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη