22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Παρατείνεται η προθεσμία για δήλωση συμμετοχής στον τοπικό Διαγωνισμό Δώρων Γαστρονομίας

Share

Παράταση μέχρι την Παρασκευή 3/3 δόθηκε στους παραγωγούς του Νοτίου Αιγαίου που ενδιαφέρονται να υποβάλουν υποψηφιότητα στον τοπικό Διαγωνισμό Δώρων Γαστρονομίας με στόχο την πρόκριση στον φετινό Διεθνή Διαγωνισμό “World Food Gift Challenge”, που θα φιλοξενηθεί στις 26-29/4 στην Κω.

Η συμμετοχή των παραγωγών από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα είναι ήδη μεγάλη, καθώς έχουν υποβληθεί περισσότερα από 25 δώρα γαστρονομίας, εκ των οποίων θα επιλεγούν τα τέσσερα που θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον διεθνή διαγωνισμό. Επειδή ωστόσο σημειώνονται ορισμένες καθυστερήσεις κατά τη μεταφορά τους στις έδρες των Επιμελητηρίων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, όπου συγκεντρώνονται και λόγω αιτήματος αρκετών παραγωγών, που ζητούν περισσότερο χρόνο, δόθηκε η παράταση μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Υπενθυμίζεται ότι στρατηγικός συνεργάτης της Περιφέρειας σε αυτό το εγχείρημα είναι τα Επιμελητήρια Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και να στέλνουν τις αιτήσεις τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τους παραγωγούς από τις Κυκλάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό βρίσκονται εδώ και για τους παραγωγούς από τη Δωδεκάνησο εδώ.

Διαφήμιση

Ο διεθνής διαγωνισμός αναμένεται και φέτος να συγκεντρώσει υψηλής ποιότητας τρόφιμα και προϊόντα χειροτεχνίας που σχετίζονται με τρόφιμα από υποψήφιες και βραβευμένες Παγκόσμιες Περιφέρειες Γαστρονομίας, τα οποία θα αξιολογηθούν από μια διεθνή κριτική επιτροπή ειδικών του IGCAT (Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού) και θα βραβευθούν σε επίσημη τελετή στις 28 Απριλίου, στο νησί του Ιπποκράτη.

Για τον σκοπό αυτό, θα βρεθούν στην Κω το παραπάνω διάστημα εκπρόσωποι Περιφερειών, παραγωγοί και ειδικοί σε θέματα γαστρονομίας από 20 περίπου χώρες, μεταξύ των οποίων Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Νορβηγία, Σλοβενία, Πορτογαλία κ.ά., για να λάβουν μέρος σε εργαστήρια, να επισκεφθούν εμβληματικά σημεία του νησιού και να έρθουν σε επαφή με τοπικούς φορείς και παραγωγούς.

Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη