16.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Παρατείνεται η υλοποίηση της προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για πρωτοβάθμιες δομές υγείας σε μικρά νησιά του Ν. Αιγαίου

Share

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, παρατείνεται το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου “Προμήθεια εξοπλισμού για τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των μικρών νησιών”, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που αφορά στο υποέργο του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και της ψηφιοποίησης ακτινολογικών εργαστηρίων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των δομών.

Η Πράξη “Προμήθεια εξοπλισμού για τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των μικρών νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου”, συνολικού προϋπολογισμού και επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 1.757.171,72 ευρώ, είναι ενταγμένη και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο 2014-2020″, στον Άξονα Προτεραιότητας “Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής”.

Με την παρούσα απόφαση τροποποίησης, ως ημερομηνία λήξης της Πράξης ορίζεται η 31/12/2020.

Μέσω της παραπάνω Πράξης, στο σύνολό της, προβλέπεται να εξοπλιστούν με σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μέσα, 3 Κέντρα Υγείας και 21 Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, στα μικρά νησιά της Περιφέρειας. Οι μονάδες υγείας που θα ωφεληθούν είναι τα Κέντρα Υγείας Αμοργού, Ίου και Πάτμου καθώς και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία Ανάφης, Αντιπάρου, Αστυπάλαιας, Δονούσας, Ηρακλειάς, Θηρασιάς, Κάσου, Κέας, Κιμώλου, Κουφονησίων, Κύθνου, Λειψών, Μεγίστης, Νισύρου, Σερίφου, Σικίνου, Σίφνου, Σύμης, Σχοινούσας, Φολεγάνδρου και Χάλκης.

Στην ίδια Πράξη περιλαμβάνονται δύο ακόμη υποέργα, του εξοπλισμού (όπως φορητοί και σταθεροί υπολογιστές, εκτυπωτές κλπ), απαραίτητου για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας καθώς και της προμήθειας έξι ασθενοφόρων μικρού όγκου, κατάλληλων να επιχειρούν σε νησιά με οδικά δίκτυα και οικισμούς, που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη