14.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ο Μανώλης Γλυνός υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου με τη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”

Την Τετάρτη 31/10 η επίσημη παρουσίαση της παράταξης και στη Σύρο

Share

Την απόφασή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανακοίνωσε σήμερα (29/10/18) από τη Λίνδο της Ρόδου ο κ. Μανώλης Γλυνός, παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές της παράταξής του “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” και το όραμά του για τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, με βασικότερους την αγάπη για τα νησιά και το ηθικό χρέος απέναντι στους νησιώτες και τα παιδιά μας, να αλλάξει προς το καλύτερο ο τόπος. Υπογράμμισε δε, το όραμα της Παράταξης για ένα καινούργιο μοντέλο Περιφερειακής διοίκησης, με διαφορετικό ύφος και ήθος, βασισμένο στην συναίνεση, στη σύνθεση και την συνέργεια. Ένα μοντέλο διοίκησης με στόχο να σχηματιστεί ένα κοινό, ενιαίο και αδιαίρετο νησιωτικό μέτωπο, μία Συμμαχία, απέναντι στις διαχρονικά άστοχες, όπως είπε, πολιτικές του κεντρικού κράτους.

Παράλληλα ο κ. Γλυνός αναφέρθηκε στην ανάγκη η οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα στα νησιά της Περιφέρειας να μην περιορίζεται μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο που ταυτίζεται με την Τουριστική. Σημείωσε ότι δεν είναι δυνατό η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τους πόρους, το ανθρώπινο δυναμικό και τις δυνατότητες που διαθέτει να εμφανίζει οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα μόνο το μισό έτος και να παραμένει ανενεργή το χειμώνα.

Να κάνουμε το Νότιο Αιγαίο από μια Περιφέρεια χειμερίας νάρκης σε Περιφέρεια τεσσάρων εποχών, σε μια Περιφέρεια όπου ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα θα θέλει να ζει σε αυτήν. Θα κάνουμε το κάθε νησί του Νότιου Αιγαίου από νησί της άγονης γραμμής σε νησί γόνιμου διαλόγου και ανάδειξης κάθε πλεονεκτήματος του ευλογημένου τόπου μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

[adning id="140783"]

Επιπρόσθετα κατά την παρουσίαση της διακήρυξης της παράταξής του, ο κ Γλυνός έδωσε έμφαση στη συνεργασία, στη σύνθεση και στη συνέργεια όλων των παρατάξεων και των κοινωνικών ομάδων, αρχές με τις οποίες πορεύτηκε και στη διάρκεια της θητείας του στον α’ βαθμό Αυτοδιοίκησης. Ουσιαστικά ο κ. Γλυνός έδωσε το έναυσμα ώστε από τη Λίνδο να ξεκινήσει η πορεία μιας ευρύτερης συμμαχίας όλων των υγιών κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και πολιτικών δυνάμεων.

Ταυτόχρονα ο κ. Γλυνός ανέφερε ότι πρέπει να τελειώσει η εποχής της αυταπάτης ότι οι άλλοι θα νοιαστούν για τα δικά μας προβλήματα αν εμείς οι ίδιοι δεν τα αναδείξουμε. Σημείωσε δε ότι οφείλουμε να αναπτύξουμε κοινή νησιωτική συνείδηση και πως όσα κατά καιρούς θεωρούσαμε ότι μας χώριζαν δεν ήταν παρά ατυχείς αντιλήψεις που παγιώθηκαν πάνω σε διοικητικά όρια που καθορίστηκαν από γραφειοκράτες του κεντρικού κράτους.

“Γι’ αυτό επιδιώκουμε να λειτουργήσουμε συνθετικά, συναινετικά, διεκδικητικά με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις και κόντρα στη διάσπαση και στον διχασμό, χωρίς αλαζονικές συμπεριφορές. Γι’ αυτό δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε την τελευταία ευκαιρία μας να απογειώσουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αξιοποιώντας όλα τα χρήσιμα προγράμματα και εργαλεία που μας παρέχει η Ε.Ε.“, σημείωσε.

Ο κ. Γλυνός συνέχισε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην υποχρέωση που έχουμε όλοι απέναντι στα παιδιά μας, να τους παραδώσουμε έναν τόπο βιώσιμο.

“Ο Αγώνας αυτός δεν είναι μόνο δικός μας. Αφορά και την επόμενη γενιά, στην οποία οφείλουμε τουλάχιστον να παραδώσουμε έναν τόπο που θα έχει βιώσιμες αναπτυξιακές προοπτικές και επαρκείς φυσικούς πόρους για να τις υποστηρίξει. Έχουμε ιερή υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας, να φανούμε αντάξιοι και όχι κατώτεροι των περιστάσεων”

Παράλληλα ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου αναφέρθηκε στα πρόσωπα που πλαισιώνουν την προσπάθειά του και την ανάγκη για σύνθεση, τονίζοντας: “Εντάσσουμε νέα πρόσωπα, με όραμα και διάθεση προσφοράς ανάλογη των σύγχρονων προκλήσεων, πλαισιωμένα όμως και με στελέχη εγνωσμένης εμπειρίας στην άσκηση τοπικής αυτοδιοίκησης. Σε αυτή την κοινή προσπάθεια δε χωρούν αποκλεισμοί και γι’ αυτό είναι καλοδεχούμενος όποιος αποδεχόμενος τις αρχές μας θέλει να συμβάλει. Γι’ αυτό επιδιώκουμε να επιλέξουμε τους καλύτερους σε κάθε τομέα τόσο στις ομάδες εργασίας και κατάρτισης προγράμματος όσο και στο ψηφοδέλτιο. Η πολυσυλλεκτικότητα και η συναίνεση αποτελούν συνειδητή επιλογή για να ενισχύσουμε και να εμβαθύνουμε αυτή την προσπάθεια και δεν αποτελούν έναν αναγκαστικό συμβιβασμό. Δεν συμβιβαζόμαστε σήμερα και ούτε πρόκειται να συμβιβαστούμε μετά τη νίκη μας. “

[adning id="140783"]

Αντίστοιχα ο κ. Γλυνός ξεκαθάρισε ότι η ανεξαρτησία της παράταξης Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου αποτελεί εγγύηση ότι η νίκη της δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από κανενα πολιτικό χώρο ή κόμμα.

“Είμαστε ικανοί και αποφασισμένοι να χαράξουμε την δική μας αναπτυξιακή στρατηγική μόλις αναλάβουμε το τιμόνι της Περιφέρειας. Είμαστε αυτόφωτοι και η αφετηρία του πολιτικού χρόνου της παράταξης μας ξεκινά σήμερα, με τη διακήρυξη των αρχών μας. Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη την αυτοτέλεια και ανεξαρτησία της παράταξης μας. Η νίκη μας θα είναι νίκη των νησιωτών του Νοτίου Αιγαίου και κανενός κόμματος. Δεν θα χαρίσουμε τη ψήφο σας σε κανέναν άλλο.  Απευθυνόμαστε στην κοινωνία, απ’ όπου και αντλούμε την δύναμή μας. Απορρίπτουμε τις κομματικές ταυτότητες, σεβόμαστε όμως τον ιδεολογικό προσανατολισμό κάθε συμπολίτη που επιθυμεί να ενταχθεί στη Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου.”

Ο κ. Γλυνός αναφέρθηκε στην ανάγκη για ειλικρινείς συγκλίσεις, μακριά από προσωπικές στρατηγικές και μικροπολιτικούς εγωισμούς που απλά αδυνατίζουν την ισχύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

“Εχθρός μας είναι μόνο τα προβλήματα του τόπου μας. Για εμάς η Συμμαχία και η Συνεργασία δεν είναι αδυναμία, είναι η υπέρβαση του εγώ της καθεμίας και του καθένα μας. Μόνο έτσι θα σκοτώσουμε ότι μας κρατάει πίσω, ότι μας βυθίζει στη μιζέρια, ότι μας κρατάει στο παρελθόν, ότι δεν μας αφήνει να δούμε κατάματα το μέλλον. Εάν κάποιος από εσάς πιστεύει πως δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο, αν συμβιβάζεται με αυτούς που ούτε θέλουν, ούτε ξέρουν, ούτε μπορούν, αν γοητεύονται από τις αφελείς δικαιολογίες, αν ικανοποιούνται με τη μιζέρια και τα ψεύτικα έργα βιτρίνας, αν για αυτούς το Νότιο Αιγαίο είναι 2-3 νησιά, τότε να ψηφίσει την παρούσα περιφερειακή αρχή είτε κάποιον άλλο”.

Ο κ. Γλυνός έκανε αναφορά προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις, στα διαχρονικά προβλήματα της καθαριότητας, της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, της υποβάθμισης του τουριστικού προϊόντος, της ελλιπούς πρόσβασης σε δομές υγείας και των ακριβών και προβληματικών συγκοινωνιών. Διαβεβαίωσε δε ότι λύσεις υπάρχουν όπως και δυνατότητα για διεκδίκηση πόρων, φτάνει να υπάρξει και ανάλογη σοβαρότητα, τεχνοκρατικό πνεύμα και ενιαία νησιωτική συνείδηση.

Στην συνέχεια ο κ. Γλυνός υπογράμμισε ότι πετυχημένη Περιφερειακή αρχή νοείται μόνο εκείνη που συγκροτεί κοινό μέτωπο απέναντι στα κοινά προβλήματα και τις προκλήσεις και προανήγγειλε οριστικό τέλος στις διχαστικές πρακτικές που εξυπηρετούν μόνο επικοινωνιακά αυτούς που αδυνατούν να παράξουν ουσιαστικό έργο.

Ο κ. Μανώλης Γλυνός κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε σύσσωμες όλες τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες και τους κατοίκους να ενταχθούν στη Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου. “Αυτή είναι η αποστολή που όμως μπορούμε όλοι μαζί να φέρουμε σε πέρας ως μέλη της Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου. Εμείς δεν είμαστε της συνδιαλλαγής, είμαστε της συναίνεσης. Δεν είμαστε με το παζάρι θέσεων και αρχών αλλά με την υπηρέτησή τους. Για αυτό είμαστε όλοι σύμμαχοι στον αγώνα για το καλό του τόπου μας. Για αυτό σας καλώ να στηρίξετε όλες και όλοι τη Συμμαχία Νοτίου Αιγαιόυ” κατέληξε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, ανοίγοντας τον καινούριο κύκλο ενασχόλησής του με τα κοινά στον β’ βαθμό αυτοδιοίκησης.

Να σημειωθεί ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, επικεφαλής της παράταξης “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” κ. Μανώλης Γλυνός, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στην Σύρο για να παρουσιάσει και στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τις βασικές αρχές της παράταξης.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη