Παρέμβαση Χατζημάρκου για τη διευθέτηση του ζητήματος χορήγησης αδειών στους αλιείς βιντζότρατας

Δραστικά μειωμένος είναι ο αριθμός αδειών που χορηγήθηκαν για το 2019 σε αλιείς βιντζότρατας, σε σύγκριση με αυτόν του 2018 και για το θέμα αυτό ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, είχε σήμερα επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Νίκο Αντώνογλου.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, για το 2019 χορηγήθηκαν μόλις 28 άδειες, έναντι 168 το 2018. Σε ό,τι αφορά το Νότιο Αιγαίο, το 2018 είχαν χορηγηθεί 54 άδειες (23 στα Δωδεκάνησα και 31 στις Κυκλάδες), ενώ για τη φετινή χρονιά χορηγήθηκαν μόλις 8, από 4 σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Δεδομένου του σοβαρότατου κοινωνικού και οικονομικού προβλήματος που δημιουργείται, αφού ο συντριπτικά μεγαλύτερος αριθμός αλιέων βιντζότρατας δεν μπορεί να ασκήσει το επάγγελμά του, ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να εξετασθούν το συντομότερο οι αιτήσεις θεραπείας που έχουν καταθέσει οι αλιείς που δεν έχουν αδειοδοτηθεί.

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Αντώνογλου δεσμεύτηκε για την κατά το δυνατόν ταχύτερη διεκπεραίωση της διαδικασίας εξέτασης των ενστάσεων.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη