20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε εγρήγορση η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας σε Άνδρο, Τήνο και Νάξο

Share

Σε πλήρη ετοιμότητα βρέθηκε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Επαρχείων, των δήμων και τις κατά τόπους εθελοντικές οργανώσεις, και κινητοποιήθηκε άμεσα με την έναρξη της εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων στην Άνδρο, την Τήνο και την Νάξο.

Ήδη από τις αρχές της προηγούμενης χρονιάς, με μέριμνά της η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχε προεγκρίνει τη σύναψη συμβάσεων με τους εργολάβους που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Π.Ν.Αι. κι έτσι τα μηχανήματα έργου μπορούν να πραγματοποιούν χωρίς καθυστέρηση καθαρισμούς κατά μήκος του επαρχιακού δικτύου των ανωτέρω νησιών. Το ίδιο θα επαναληφθεί και φέτος, καθώς το Μητρώο έχει διάρκεια έως 31/12/2019 και η Π.Ν.Αι. προτίθεται να το επιτείνει έως 31/12/2020.

Στα υπόλοιπα πάντως νησιά δεν υπάρχουν ανάλογες συμβάσεις, δεδομένου ότι δεν έχει εκδηλωθεί απολύτως κανένα ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Περιφέρειας.

“Λόγω της σφοδρότητας των φαινομένων, παρακαλούνται οι πολίτες και οι επισκέπτες των νησιών να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παρακολουθούν όλες τις ενημερώσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, καθώς και τις επίσημες προειδοποιήσεις και συμβουλές που εκδίδονται” καταλήγει η σχετική ενημέρωση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη