Πάρις Τσάρτας: Προκλήσεις και Πολιτικές για τη μετά Covid εποχή στον Ελληνικό Τουρισμό (βίντεο)

Τον καθηγητή τουριστικής ανάπτυξης κύριο Πάρι Τσάρτα φιλοξένησε η εκπομπή του Atlantea “Στο μεταξύ…”, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2021.

Στην αρχή της εκπομπής έγινε αναφορά στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στο οποίο ο κύριος Τσάρτας είναι καθηγητής και στο τμήμα μεταπτυχιακών σπουδών που λειτουργεί εκεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Paris-1.

Στη συνέχεια ο κύριος Τσάρτας έκανε μια γενικότερη εκτίμηση για τον ελληνικό τουρισμό τη φετινή χρονιά και για τις προοπτικές του για τα αμέσως επόμενα χρόνια. 

Ειδική συζήτηση έγινε για τις απόψεις που ακούστηκαν και που απαξίωναν την προσφορά του τουριστικού τομέα, στην ελληνική οικονομία και εξηγήθηκε γιατί αυτές δεν ευσταθούν.

Ο κύριος Τσάρτας αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά θέματα που σχετίζονται με τα τουριστικά μεγέθη και ιδιαίτερα αυτό των αφίξεων, την πλαίσίωση του βασικού μας προϊόντος του ήλιου και της θάλασσας με άλλα προΪόντα ενώ ειδική αναφορά έγινε στον βιωματικό και τον οινικό τουρισμό.

Ειδική αναφορά έγινε στον πρόσφαντα εκλιπόντα Γιώργο Χατζηγιαννάκη και στη μεγάλη προσφορά του στην ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στη Σαντορίνη και όχι μόνο..

Συζητήθηκαν ακόμα θέματα που αφορούν στους DMO και στα Παρατηρητήρια και στο πόσο συνδέονται ή δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Εξηγήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με τις νεοφυείς επιχειρήσεις στον τουρισμό και το mentoring και τέλος έγινε αναφορά σε ένα project που έχει σκοπό την μείωση της ποσότητας των φαγητών που πετιούνται από τις ξενοδοχειακές μονάδες και στο οποίο συμμετέχει ένα ξενοδοχείο από τη Σαντορίνη.

Η εκπομπή προβλήθηκε ταυτόχρονα ταυτόχρονα στα κανάλια του Atlantea στο Youtube και το Facebook και βέβαια στο website μας. Είναι ολόκληρη διαθέσιμη και μετά τη λήξη της στα ίδια σημεία.

Δείτε παρακάτω το video της εκπομπής:



Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη