Η παρουσίαση του βιβλίου “Η δημιουργία του Αιγαίου – Από την ποίηση στις γεωεπιστήμες” – βίντεο

Του καθηγητή Σπύρου Παυλίδη, μέλους του ΔΣ του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ)

To βιβλίο του ομότιμου καθηγητή Γεωλογίας ΑΠΘ Σπύρου Παυλιδη “Η Δημιουργία του Αιγαίου – Από την ποίηση στις γεωεπιστήμες” παρουσιάστηκε στο κοινό της Σαντορίνης σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στις 29/3/2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εστίας Πύργου. Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, η Εστία Πύργου και οι Εκδόσεις Γερμανός.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, ενώ συντονίστρια ήταν η Πρόεδρος της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών Ιωάννα Βαμβακούρη.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Για το βιβλίο μίλησαν κατά σειρά ο φυσιογνώστης-εκπαιδευτικός Σαμψών Κατσίπης, ο ιατρός Ανδρέας Βλάχος, ο φιλόλογος-εκπαιδευτικός Ιωάννης Γαλαίος και τέλος ο  συγγραφέας του βιβλίου Σπύρος Παυλίδης.

Ακολουθεί το βίντεο της εκδήλωσης:

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο για παραγγελία από το Atlantea eShop εδώ. Η παράδοση στη Σαντορίνη είναι όπως πάντα δωρεάν, ενώ για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα το κόστος αποστολής είναι 3,47 ευρώ.

Η έκδοση “Η δημιουργία του Αιγαίου – Από την ποίηση στις γεωεπιστήμες” συνδυάζει την ποίηση με τη γεωλογία, τον μύθο και τη φιλοσοφία με τις σύγχρονες επιστημονικές απόψεις. Δίνει ακόμη εκλαϊκευμένα τις απαραίτητες γνώσεις για τους σεισμούς και τα ηφαίστεια γενικά και ειδικότερα για τη χώρα μας, την εξέλιξη της Γης και του Ανθρώπου, την ολιστική αντίληψη για τον πλανήτη μας, τη γένεση του Αιγαίου από την ανάδυση της Αιγηίδας από τα νερά της Τηθύος θαλάσσης και τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε σ’ αυτόν τον σκληρό και όμορφο τόπο, ακολουθώντας τα βήματα της “Γενέσεως” του “Άξιον Εστί” του μεγάλου μας ποιητή, υμνητή του Αιγαίου, Οδυσσέα Ελύτη και άλλων ποιητών, σε ένα αρμονικό σύνολο.

Στα κεφάλαια του βιβλίου περιλαμβάνονται οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

1. Η Φιλοσοφία της Φύσης και η Σύγχρονη Επιστήμη
2. Κοσμογονικό: Η Δημιουργία του Κόσμου και της Γης
3. Ύλη για το Πλάσιμο της Γης
4. Ωκεανοί: Η Δημιουργία της Θάλασσας και του Αέρα
5. Η Δημιουργία Ζωής. Τα Ασήμαντα Σημαντικά
6. Ο Άνθρωπος
7. Ζωή και Θάνατος. Μια Διαρκής Μεταβολή
8. Ο Δυναμικός μας Πλανήτης. Βουνά, Σεισμοί και Ηφαίστεια
9. Η Γένεση του Αιγαίου
10. Αιγαίο, Αγώνες και Πολιτισμός

Η ανάγνωσή του αποτελεί μια διαφορετική, γαλήνια νότα για τις φυσικές διεργασίες του πλανήτη μας, αργές ή βίαιες, και ειδικότερα για τις γεωλογικές διεργασίες της ορεινής και νησιώτικης πατρίδας μας και τα ρήγματά της.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη